Andventspresent

Igår kom det ett brev med posten. Det va från min mamma och där i låg ett presentkort i andventspresent! Hon är så gó min mamma. Vi kikade i affärer åt buffé igår. På kvällen kom vänner och vi tittade på hockey. En ganska sjuk match, KHK gjorde 5-0 på DIF på 10 min. Matchen slutade 5-2. Nu sitter vi i bilen och är på väg till stugan där vi ska spendera helgen med familjen!


Söndagsmys..

..med morötter,blomkål, gurka och dipp! 
 
 
 

Caffé Latte

Sedan är det bara till att dricka och njuta!
 
 

Lax

Igår åt syster lax och pasta, hon skickade en vid och då blev jag så sugen på det så jag va tvungen att äta det till middag idag. Äter väldigt sällan pasta, är lite anti av någon anledning som jag inte riktigt vet. För det är ju faktiskt ganska gott! Just nu ligger vi i soffan och tittar på filmen som går på kanal 5, Dinner for schmucks tror jag den heter!


Baka baka liten kaka

Idag har jag varit i köket större delen av dagen. Först städade jag köket för att sedan stöka ner det lite igen. Jag har bakat kolakakor eller sirapskakor som jag förstått att dem kanske kan heta med. Har i alla fall tänkt på kolakakor i flera veckor nu, att jag vill baka dem. Idag tog jag äntligen tag i det! Dem blev goda men jag tror att jag gräddade dem lite längre än vad som behövdes för dem blev väldigt "knapriga" och jag vill gärna ha dem lite sega men bättre lycka nästa gång!
 
 

Malmö - Södertälje

En sådan otroligt rolig match att se! Stämningen i arenan verkade vara på topp och jag önskade att vi hade varit där på plats. Det gick till och med att höra klacken sjung, underbart! Och killarna på isen gav verkligen allt, jätte roligt att se och att dem sedan besegrade SSK med 5-0 gjorde ju inte det hela direkt sämre! 
 
Hetta stod för två av målen i matchen och det gillar nog dem som ska knåpa ihop rubrikerna om Malmös vinst!

Broccoli och purjolökspaj

Jag har inte alltid så stort tålamod när det gäller att laga mat så därför är jag kanske inte alltid så jätte noggran. Men idag har jag bakat min bästa och finaste paj någonsin, broccoli och purjolökspaj. Jag är ganska stolt över den faktiskt, jag till och med kavlade ut degen för att få den jämn och fin. God blev den också! 
 
 

Det är inte alltid roligt att handla

Men nu har vi i alla fall lite att äta här hemma. När man går i affären så är det jul överallt! Glögg, pepparkakor och julmust. Min mamma har alltid sagt att man inte får dricka julmust och glögg eller äta pepparkakor innan första advet så jag brukar faktiskt hålla det! Men julkaffe har jag inte hört något om så det fick i alla fall följa med hem och rinner genom bryggaren just nu! Vi har faktiskt redan köpt Blossas årgångsglögg men bara för att ha den hemma när det är dags! Vi har inte öppnat den ännu men ser fram emot att smaka på den nästa söndag!
 

Bruna bananer

För att jag ska äta bananer så ska dem vara nästan gröna och absolut inte åt det bruna hållet utan då får dem istället bli till en kaka. Så idag har jag bakat banankaka!
 

 
Lite fika medan kaka står i ugnen
 

Höst


Tacos

Gårdagens middagsrester blev dagens lunch. Vi har precis kommit in efter en promenad i höstvädret, kameran var med så nu tänkte jag gå igenom lite bilder så kommer det väl lite här inom en snar framtid!
 

Tröttsamt

Klockan är halv sju och det är säkert många som går upp nu. Själv har jag inta lyckats somna än vilket känns väldigt tröttsamt! Har legat här och vridit mig i många timmar nu. Sessa ligger här och snarkar, om det ändå vore lika lätt att somna som för henne!


Anar ugglor i mossen - uggletröja

Tröjan är inhandlad på Lager 157 i Höganäs

Idag ska vi tvätta

Men precis innan jag skulle gå ner så insåg jag att det bara fanns tvättmedel kvar till en tvätt, typiskt tänkte jag. Men vad skulle jag göra, satte igång en tvätt och sedan blev det en sväng till affären, lite hastigare än jag tänkt mig men men.
 
 

Nackdelen med att ha en schnauzer

Pälsvården är extremt tidskrävande och jobbig. Vi håller på att försöka få till pälse, Sessa har gått runt och sett ut som en knasboll ett tag nu så det var änna dags. Men nu pausar vi lite, man blir trött och Sessa tycker inte att det är ett dugg kul.
 
Sessa vill inte alls vara med så hon försöker se så snäll ut hon kan samtidigt som hon trycker sig in i hörnet i soffa.
 
En stor hög med päls men ännu är vi inte klara..

Latte och House nu


Kvällsmat

Det va himla längesedan i åt "klämmemackor" som vi kallar det för så det fick helt enkelt bli det till kvällsmat idag.
Och till det två morötter, gott var det!
 

Malmö Redhawks

Igår var det målkalas i Malmö Arena igen, då Malmö besegrade Tingsryd med 7-2. Roligt var också att det var 7 olika målskyttar och att Andersson i sin PP-premiär också satte sitt första A-lagsmål! Ångrar ju lite att vi inte var där men men. Följde matchen via datorn. I morgon är det dags för match igen och även den kommer att följas vid datorn då dem beger sig upp till Västerås. 
 

Sessa myser i soffan


Rad av ljus

 
Planen är att det så småning om ska komma upp en vit ljusslinga istället men denna får pryda hörnet så länge.
Mysigt blev det i alla fall!

Allsvenskan är igång igen

Och då gäller det ju att ha koll på matcherna som spelas. Så för tillfället så är det hockey för hela slanten!


Just nu: Junior Kronorna

Hejar just nu på Junior Kronorna som spelar mot Ryssland. Extra roligt är såklart att Malmös spelare, André Burakovsky är med och spelar, det är även roligt att se Jacob De la Rose som annars spelar i Leksand!
 
 

En lördag med oss

Vi gav oss ut på lite äventyr igår, först blev det en sväng till Höganäs där vi besökte Lager 157 och fick med oss lite kläder där ifrån. Sedan styrde vi mot Löddeköpinge där vi lunchade lite på Grafitti, besökte Stadiums outlett där det blev lite träningskläder, mössa och strumpor. Vi handlade lite och sedan åkte vi hem, lagade en riktigt god middag och skulle se på film. Hade valt en på Viaplay men så krånglade det med inloggningen så det blev ingen film. Lite roliga klipp på youtube bara innan det var dags att gå och lägga sig!
 

Lyxfrukost

Idag lyxade vi till det lite med att ta en promenad bort till bageriet och köpa färska frukostfrallor. Gott var det. Vad vi ska gör med resten av dagen har vi inte ännu bestämt, vi får försöka hitta på något. Om inte annat så spelar ju Tre Kronor mot Finland kl 16.00 idag! Ja, vi får se vad det blir!

Fredagsmys med små kronorna på tv

 
 

Emporia

Idag har vi besökt Emporia, strosat runt i affärerna, kikat på utsikten och ätit en mycket god lunch i trevligt sällskap. Vi avslutade med kaffe på Espresso House, riktigt trevlig dag med andra ord! Emporia var väldigt fint så dit kommer vi åka fler gånger. Lunchen åt vi på Vapiano, ett spännande ställe. Vi fick varsitt kort när vi gick in, sedan beställde man på olika ställen beroende på om man ville ha pizza, sallad eller pasta. Allt man beställde registrerades på kortet och så lämnade man fram det på vägen ut och betalade. Fint men en aning dyrt för lunch kanske. Lyx-lunch!

Blev lite kändisspotting med, haha. Två hockey spelare syntes till #90 MIF och #39 IKO.


MÅLKALAS

Ikväll har vi varit på hockey, Malmö-Asplöven. I matchen blev det totalt 12 mål och Malmö stod för 10 av dem. Malmö gjorde 10 mål!!! Helt sjukt roligt att se, riktigt härligt!!