Glöggmys

Igår hade vi besök av en kär vän, åt god mat, drack gott, tittade på hockey och hade den väldigt trevligt! Vi silade av, inte säkert vi gjorde rätt men ändå, och hällde upp vår hemmagjorda glögg i flaskor. Och den kallas verkligen inte dunderglögg utan anledning insåg vi. Va regäl fart på den men god blev den!
 
 

Torsdag = Bakning

Ja, det är torsdag och dags för bakning. Så vi kan ha lite fredagsmys på jobbet imorgon! Denna gången blir det kladdkakemuffins med lakrits. Vi köpte lakridspulver från Lakritsfabriken i Ramlösa idag, åh det luktar så gott! Hoppas det smakar gott i muffinsen. Så hoppas jag hitta fler spännande sätt att använda pulvret på sedan.
 
 
Så har vi ätit god kräftsoppa idag med. Och till det surdegsbaguette, mums! Den är så enkel och god, det blev över med så blir perfekt till lunch imorgon!
 
 
 

Malmö Redhawks

Vi år just nu på hockey, ganska dyster match så här efter 2 perioder. Malmö ligger tyvärr under med 0-4 mot Almtuna. Hoppas dem kommer ut med lite mer fart och energi nu i tredje. Några mål hade inte varit fel! 





jul på ikea

Ja, fick hem en liten tidning från IKEA idag. Fanns lite smått och gott som jag blev sugen på! Kanske får bli en sväng dit på lördag. 
 
 

Stjärnor

Nu kunde jag inte hålla mig längre, stjärnorna är uppe och jag tycker det är så himla mysigt!
 
 

God morgon

Gav mig på att koka havregrynsgröt till frukost idag, gick kanske inte jätte bra. Hos oss så är det min kära sambo som är havregrynsgrötexpert. Jag valde gröt med rivet äpple och kanel i, den blev god men den blev lite lös. Jag brydde mig helt enkelt inte om att mäta mängden vatten, får nog göra det nästa gång. Nu är det snart dags att cykla till jobbet, ha en toppen dag kära folk!
 
 
 
 

En vit jul

Jag är inte mycket för det här röda som kommer med julen. Tycker bättre om allt det vitaoch vi brukar bara ha en liten tomte, det räcker tycker jag. Har inte tagit fram julsakerna ännu, det kommer senare i veckan. Men igår tog jag fram två ljuslyktor som vi fått av farmor. Trotts att dem inte är juliga alls egentligen så är det nog dem som kommer vara det juligaste i vårt hem denna jul!
 
 
 

Söndagsmys

Te och Anton Bergs mörka choklad med salmiak, mums!
 
 

DUSTY

Ja här har ni det jag köpte till mig själv idag, eller ja, sambon kanske kan få vara med och använda dem om han är snäll. Och det är han ju för det mesta, haha. Har tittat på dessa muggar tidigare och blev nästan lite kär i dem. Så nu när dem var sänkta från 39kr till 19kr så fick jag ju passa på. Det blev två stycken denna gången, så kan jag och sambon mysa med något gott och varmt att dricka! Kanske kan det bli lite glögg i dem nästa helg. Jag är i alla fall väldigt nöjd och glad med dem. 
 
 
Känns så skönt att vara igång med inhandlandet av julklapparna. Idag har jag avklarat 3,5 personer och planerat vad en fjärde ska få så det ska bara inhandlas. Sedan är det ju några till att klura ut vad vi ska ge!
 

Har varit i stan!

Köpt lite julklappar! Skönt att vara igång, hittade något till mig själv med. Va rea och jag kunde inte låta bli! Ska visa vad senare. Just nu är jag och Sessa ut, fruktansvärt kallt är det! Men vi ska snart gå in och värma oss!




Mums

Trots fel storlek på vitkålen och morötterna så smakade min coleslaw väldigt gott. Har precis mumsat i mig lite, stunden denflickan IFK i kylskåpet gjorde susen! Kommer göras fler gånger fast med lite bättre storlek på grönsakerna!




Coleslaw

Försökte mig på att göra coleslaw, blev kanske inte helt lyckat. För grovrivna morötter och för finriven vitkål men den går att äta. Ganska god blev den, ska stå en timme i kylen så kanske den smakar smaskens sedan, vem vet! Nu har jag i alla fall försökt.
 
 
Svagdricka, jag har inte riktigt bestämt mig för om den är god eller inte. Blev lite över när vi satte våran glögg. Ja, det är ju ett ganska bra tag sedan men det fanns lite kolsyra kvar i alla fall.
 
 

Långpromenad

Vi har precis kommit in efter en skön promenad i skogen. Har inte gått i skogen på väldigt länge, sista jag gick där mötte jag två män som kastade kniv. Efter det kände jag inte riktigt för att ta en promenad i skogen. Men idag gjorde vi det, fast inte den vägen där männen kastade kniv. Får bli en annan gång, kanske. Mötte ett par(?) på vägen, båda med lurar i öronen. Trevligt promenadsällskap. Nu ska vi slappa lite i soffan med CSI på TVn innan det är dags att städa lite här hemma!













Minimuffins

Det är torsdag och det har blivit en baka-muffins-dag här hemma. Tycker det är mysigt att ta med några till jobbet på fredagen. Så känns den dagen lite speciellare och trevligare, en bra start på början till helgen! Idag blev det vaniljmuffins med blåbär i och några med hallon. Dem små blev väldigt mini så det blev mer än 24 stycken som det får plats med i plåten så det fick bli några större med. Dem stora är fortfarande i ugnen så vi får se hur dem blir. Jag har redan hunnit provsmaka dem små och dem va goda! 
 
 

Frukost!

Jag är ganska nöjd med att jag lärt mig äta frukost. Är en fördel när man ska jobba har jag märkt, haha. Nej, men jag har varit värdelös på att äta frukost tidigare. Så att tycka det är gott med frukost är en bra förbättring. Nu ska jag äta upp och göra mig iordning för att cykla till jobbet!




Längtar

Nästa helg så är det första advent, tycker det är så mysigt med ljusstakar och stjärnor i fönstren! Längtar efter att få smaka på våran egen glögg med. Jag tycker inte att julen är så himla speciell, julpynt är inget för mig, men advent gillar jag mycket. Tiden före jul är ju så mysig, lucia och allt. Men bäst är att se stjärnor och ljusstakar i alla fönster! 




Himla nöjd!

Jag är väldigt nöjd med brödet, blev luftigt och fint. Och jätte gott att rosta! Så roligt att faktiskt lyckas, jag har en tendens till att misslyckas en aning med mitt bak men i dag gick det jätte bra. Kommer baka dessa bröd fler gånger, absolut!
 
 

Grönkål

Så himla gott men nu är det slut. Sedan i fredags så har jag ätit grönkål till lunch varje dag. Lite trist att den är slut nu, va en ganska stor påse men det gick åt! Får nog ta och införskaffa lite mer. Jag är kanske lite knäpp men jag tycker om att dricka mitt vatten ur en flaska med sugrör och den här vitaminwater-flaskan är min favorit just nu, haha. 
 
 

Baka bröd

Idag har jag bakat bröd, rostbröd. Just nu står dem och svalnar, ska bli intressant att skiva dem sedan och se om dem blev ätbara. Har ingen assistent och degkrokarna till vispen dungerade inte till denna degen. Degen åkte upp runt degkrokarna och en av dem lossnade. Så jag fick göra mitt bästa med att knåda till degen i bunken, kanske inte blev helt bra. Återstår att se, dem ser i alla fall ganska fina ut. Hade varit roligt att ha en assitent, en Kitchenaid hade inte varit helt fel. Synde att dem är så dyra bara!
 
 

Nya frukostvanor

Keso och frukt, gott och enkelt!




Dunderglöggen

Det luktar så gott när man öppnar dörren till skrubben där vår dunderglögg står och gottar sig. Längtar tills det är dags att hälla upp den på flaskor och provsmaka den!
 
 
 

Tvättdag

Har tvättid idag, tvätta är ju såå kul. Eller inte men det måste göras. Skulle behöva rensa i garderoberna med, får se om det blir av idag eller en annan dag. Tänkte även fortsätta mitt bakande idag, tänkte rostbröd och kanske pizzabullar. Pizzabullar skulle kunna vara en fiffig sak att ta med till jobbet att ta till när magen kurrar. Får se om jag kan hitta på någon lämplig fyllning bara annars får det nog vara! 
 
Dagens frukost: 
Vaniljyoghurt med banan, focaccia, grape och en cappuccino
 

Focaccia

Ja, det blev ett focaccia idag i alla fall. Men inte helt lyckad. Absolut ätbar men kunde blivit mycket bättre! Får göra ett nytt försök en annan dag. Jag skulle gärna krypa ner i sängen nu men klockan är lite väl lite. Igår blev det sägen redan innan 20.30 så ska försöka hålla mig vaken lite längre idag i alla fall. Väntar på att Morden i Midsomer ska börja, hoppas bara det är ett avsnitt vi inte redan sett!
 
 

Vitkål i mängder

Vi köpte ett stort vitkålshuvud, ja för det var ju så billigt, haha. Finns ganska mycket man kan göra med vitkål, gäller bara att komma på vad. Hittills så har det i alla fall blivit piroger med vitkåls- och morotsfyllning och precis så blev halva huvudet till pizzasallad. Den ska bara svalna (har slakat den med kokande vatten) sedan ska det mumsas. Tycker att pizzasallad är väldigt gott och jag tror att denna blev riktigt lyckad faktiskt! Har planer på att baka lite bröd sedan idag med men vi får se hur det blir med den saken.
 
 
Hittade grönkål i affären igår med, åh det är så gott. Så detta är min nya favorit, fräst grönkål med ädelost, mycket mycket gott!
 
 

Hockey

Igår var vi på hockey, Malmö-Karlskrona. För första gången hade vi sittplatsbiljetter, en halsduk var fick vi på köpet med. Och det var riktigt trevligt att sitta för en gång skull. Lättare att hänga med mer ordentligt i matchen när fokus va just på matchen och inte på att sjunga och heja hela tiden. Att Malmö sedan vinner matchen mot serieledarna Karlskrona va ju inte heller helt fel, 5-0 blev det tillslut. Bara 4 lag har lyckats vinna mot Karlskrona denna säsongen och nu är Malmö ett av dem och dem nollade dem dessutom, känns bra!
 
 
 

Choklad och bananmuffins

Små och söta muffins, hoppas dem smakar bra med 
 

Usch och fy..

Att trimma är inte speciellt roligt. Tid tar det, jobbigt är det och Sessa tycker det är bedrövligt. Så hon är inte speciellt medgörlig vilket gör det ännu kämpigare. Men nu är hon trimmad, nästan helt och hållet i alla fall. Hon behöver putsas, vilket innebär att man tar det sista med maskin, får bli en annan dag. Trimbordet gjorde det i alla fall lättare, ryggen och benen tog inte alls lika mycket stryk som annars, tror faktiskt att det gick snabbare med.
 
 
Nu håller jag på att baka muffins, min kära arbetskamrat fyller år och önskade sig en kaka. Så jag hoppas att hon blir nöjd med choklad och bananmuffins, smeten smakade i alla fall mycket bra!

Baka baka liten kaka

Hittade äntligen en bok/block att skriva in recept i. Jag visste att jag sett en på Maxi men sist jag skulle köpa den så kunde jag inte hitta. Idag hittade jag den i alla fall så nu ska jag börja fylla den med trevliga och goda recept är tanken! 
 
 

Trimbord

Vi har ju haft Sessa ett bra tag och trimmat henne själva från första början men först idag så har vi införskaffat ett trimbord! Förhoppningen är att det inte ska kännas lika motigt och jobbigt att sätta igång att trimma henne. Sitta på golvet i timmar med böjd rygg är inte speciellt bekvämt så detta blir förhoppningsvis en stor förbättring. Vi ska ta och testa sedan när Sessa och Micke kommer hem från promenaden. Om jag orkar men jag ska väl försöka, får göra klart imorgon annars. 
 
 

Testar något nytt

Tänkte försöka få in en ny frukostvana. En innehållande havregrynsgröt! Har sett på reklamen att dem har gröt med bär i, det lät gott tyckte jag. Så idag blev det havregrynsgröt med blåbär och hallon, ser lite mysko ut men smakar gott! Har fått reda på andra roliga saker idag med så denna morgonen är lite extra bra, vad det är får jag hålla på ett tag!



Och vi kan äntligen dricka vattnet direkt ur kranen igen, så skönt. Men tydligen så har vattnet varit bra hela tiden! Men bättre att ta det säkra före det osäkra!


Vatten

Att ha drickbart vatten i kranen är lyx. Det har vi blivit medvetna om nu när allt kranvatten ska kokas innan det går att dricka. Vi som nästan bara dricker vatten tycker ju att det är lite jobbig men det går ganska bra ändå. Vi har köpt oss lite bubbelvatten med och imorgon kväll hoppas vi på klartecken om att dricka det igen. Krångligast är det nog ändå på jobbet, koka och kyla vatten så att det räcker till 270 elever tar sin lilla tid. 




Läser nu att dem hittat något som dem inte vet vad det är, spännande.. 

Dunderglögg

Ja, det är visst dags att fixa med glöggen nu om man ska göra egen som är färdig till 1:a advent! Så det har vi gjort, för första gången så ska vi försöka få till en egen glögg. Spännande! Många konstiga saker i kan tyckas, skivad potatis bland annat. Hoppas att den blir god, enligt mamma ska den bli ganska stark och det hörs ju faktiskt på namnet.