Torsdagsbak

Fick bli lite improvisation, upptäckte att strösockret va slut när jag började baka men det fanns råsocker och muscovadosocker istället. Goda blev muffinsen i alla fall! 


Vi har två ramar men testade att tejpa upp planscherna jag köpte här om dagen på Lagerhaus på
väggen så länge. Får se om det blir ramar eller inte, ska suga på den ett tag!



Grattis!!

Idag klarade älsklingen sista provet på taxikortet! Så roligt att han klarade det! Så jag tog en sväng förbi ett konditori och köpte hallonbakelse som jag tänkte gratta honom med när han kommer hem sedan!






Äntligen måndag!

Nja, idag är det dags att jobba igen. Det mesta är ändrat i matsalen och idag kommer alla barnen tillbaka från från lovet. Hoppas det blir en bra dag trots alla ändringar, kan tänka mig att det blir lite kaos men det får jag väl ta. 




Hemma

Vi har varit hemma en stund, hunnit se på film och lite annat. En super bra helg har vi haft. Vinst för Malmö och trevligt sällskap! Det tråkigaste har väl varit bilresorna kanske, lite väl många timmar. Men hemvägen gick ganska fort, vi tittade ju på osfinalen i hockeyn under resan! Nu är det snart dags eller det kanske va dags för ett bra tag sedan att krypa ner i sängen. Kunde varit helg lite längre!

Det var så himla skönt att få se en seger i Västerås!

Helt galet att lägga på tre burgare, är ju helt omöjligt att äta upp!
Vi tog en sväng ut på stan för att se nattlivet i Västerås men vi drog oss ganska snabbt tillbaka igen. 

Hotellfrukost, vart lite besviken men det men men sånt är livet. 
Tur viaplay finns så det går att se hockey även i bilen!


Bilresa

Att åka bil i sex timmar och lite till är ingen hitt. Än är vi tyvärr inte framme och detta börjar bli segt. Men jag hoppas att matchen och kvällen gör resan värd besväret. Vi passerar nu Hallsberg så jag gissar att det är några timmar kvar tills vi är framme. Önskar vi va framme redan nu!! 


Fast vi har det väl ganska bra i bilen trots allt!


Malmö Redhawks

Igår var vi och hejade Malmö till seger mot Oskarshamn, okej, det kanske inte va vårt hejande men dem vann i alla fall. Imorgon bär det av till Västerås, ska bli himla skoj! Hoppas vi kan heja fram Malmö till seger där! Kommer nog bli några stycken på bortastå i alla fall! Det är så skönt att det är fredag så nu ska jag hem och slappa i soffan framför semifinalen i os-hockeyn!







Dålig uppdatering

Har varit lite dåligt här på bloggen dem senaste dagarna. Hade en jätte mysig helg i alla fall med min pappa och mina systrar. Blev mycket sällskapsspelande, det gillar jag! Lite film hann vi också med och lite annat smått och gott! Imorgon är det dags för hockey igen, ska bli trevligt. Går ju ganska bra för Malmö nu! Nej nu är det snart dags för sängen!





Så himla goda

Dessa måste provas. Blev väldigt väldigt goda! Svåra var dem inte heller! Receptet hittar ni på mittkok.se





Torsdagsbak

Dubble chocolate cupecakes med havssalt testar jag idag. Roy Fares recept! Hoppas jag lyckas med dem, ska bli spännande att smaka sedan. Kanske blir det några över till mina fina systar och min pappa som kommer på besök imorgon! Längtar efter dem!




Vinglas

Va på Ikea i söndags, stod och höll i dem där fina vinglasen utan fot men blev lite snål så jag åkte därifrån utan dem. Har så länge villat ha just sådana glas så idag blev det faktiskt en tur till Ikea och 6 glas fick följa med hem! Va inne en snabbis på en hälsokost där hittade jag ekologiskt te som jag tänkte prova nu och mandelsmör från Kung Markatta som jag redan har provat. På digestive och det va kanske inte det bästa att ha det på. Ska bli spännande att prova på macka en dag!



 

Va tvungen

Jag kunde inte låta bli att köpa ett sådant där ställ till cupecakes idag. Det var nedsatt med 100kr och jag ville ju gärna ha ett. Nu ska vi bara bjuda in lite folk att bjuda på cupecakes! 




Hembakad pizza

Idag bjöds det på hembakad pizza till middag här hemma. Brukar nästan aldrig bli helt lyckat men denna gången blev det riktigt bra, blev lite förvånad! Har roat mig med en sväng till Ikea och Coop idag med. Blev inte så mycket från Ikea, sugrör, en slickepott och två glasburkar. Blev desto mer på Coop. Dem hade massor av ekologiska varor. Hade dock inte bilen så det blev ganska tungt att släpa med allt hem men det får det väl vara värt!







Tortantobröd

Har precis satt in ett tortantobröd fyllt med mozzarella och oliver i ugnen. Är ganska sugen på att smaka det nu! Hoppas att det blir bra. Jag har gått och trott att den är lördag hela dagen, dagarna blir lite fel när man är ledig men det är ganska skönt att det bara är fredag än så länge. 




Varmt i hjärtat

När jag stack in huvudet genom dörren för att säga hej då och trevlig helg till mellanmålet så kom flera av barnen för att krama mig. Det känns i hjärtat och att sedan få höra "du är omtyckt Jessica", då blir man bara så glad. Det är sådana stunder som gör jobbet toppen! Nu står jag i alla fall här framför spisen. Kokar linser i tomatsås och till det blir det matvete, mums! Och vet ni vad, muffinsen jag bakade igår, inte för att skryta men dem är de godaste muffins jag smakat! Så dem va lyckade, tur jag skrev ner hur jag gjorde medan jag kom ihåg.




Torsdagsbak

Ja, jag vet att det bara är onsdag idag men imorgon är sista arbetsdagen för denna veckan så idag får vara torsdag och imorgon fredag! Ganska skönt med kort vecka. I alla fall, idag blev det lite "hittepå-muffins" så vi får se om dem är ätbara. Vanilj, banan, vit choklad, kardemumma och lite kanel ska dem smaka. Dem stora blev ganska fina, hoppas dem små också blir bra! Ska provsmaka om en stund, måste ju veta om jag kan bjuda på dem eller inte! 






Ekologiskt

Vi vill gärna köpa det som går ekologiskt och hittills har vi bara letat på Ica men idag testade vi nya affärer. Först tittade vi på City Gross och dör var utbudet inget vidare så vi åkte mot nästa affär, Willys. Jag hade inga stora förhoppningar och det va nästan så vi tänkte strunta i det. Vilken tur att vi inte gjorde det, för där fanns nästan allt vi ville ha ekologiskt. Av det vi köpte så va det bara jästen och äpplena (svenska var dem iaf) som inte va ekologiska. Så dit kommer vi absolut att åka och handla igen! 




Malmö J20

Idag har vi tagit oss till Malmö för att heja på J20 som möter Örebro! Just nu står det iaf 3-1 så vi hoppas på seger. Sedan blir det innebandy, har sett en match en gång för längesedan när min lillasyster spelade. Denna gången är det en kompis till oss som ska spela. Ska bli trevligt! Känns lite jobbigt att det redan är söndag bara, hade hemskt gärna haft en ledig dag till! Helgen går alldeles för fort, men trevligt har vi haft. Gårdagen bjöd på Malmövinst mot Asplöven och massa god mat!