Ny kompis

Idag köpte vi en ny kompis till mig. Har länge villat ha en iPhone 5S. Dels för att min gamla blivit hur seg som helst och dels för att kameran är så mycket bättre! Är än så länge väldigt nöjd i alla fall. Så nu sitter jag och leker med min nya mobil medan älsklingen trimmar Sessa och tittar på hockey!





I morgon är det fredag!

Det ska bli så skönt med helg. Har hittills varit en ganska jobbig vecka så hoppas på lugnare dessa två dagar nu! Igår testade vi att göra key lime pie och det blev faktiskt väldigt gott. Så det kommer vi nog bjuda på på lördag när vi får besök! Står och väntar på bussen just nu till jobbet. Jag önskar att dagen går fort! 

Dagens frukost, mycket gott


Farmor Ruth

Jag har fått ärva min gammelfarmors recept, dem är svåra att tyda och inga tider är angivna men det är roligt att ha dem i alla fall. Hon bakad en massa och mina favoriter var hennes mandelmusslor. Nu har jag i alla fall köpt en bok och fin tejp så nu en dag ska jag börja sätta om recepten där i. Sedan är tanken att den ska fyllas på med våra favorit recept och annat gott. 





Malmö-Mora

Va ett tag sedan vi va och tittade på Malmö men nu är vi iaf här igen! Vi satsade på sittplats denna gången och det är mina fötter glada för. Ganska skönt att inte stå i klacken med. Nackdelen idag är alla dessa klappar som låter för bedrövligt när man har deras oväsen i öronen. Men men, just nu leder Malmö med 1-0, hoppas dem utökar den ledningen nu i andra perioden! 





Polkabetor

Idag har det städats här hemma, har fortfarande sovrummet kvar men än är ju inte dagen slut! Har precis satt in potatis, rödbetor och polkabetor i ugnen. Har aldrig smakat polkabetor, kanske smakar dem som rödbetor. Men det återstår att se, fina är dem i alla fall!




Näringslära

På måndag börjar kursen näringslärans grunder och det ser jag fram emot. Idag hämtade jag böckerna till kursen så nu får dem bli min nya kvällsläsning och dem andra böckerna får nog vänta lite. Ska bli intressant att läsa dem. Den ena är inriktad på vegetarisk kost vilket passar mig och förhoppningsvis så kan jag lära mig något bra. Kikade lite i den och har redan lärt mig att jag visst är demivegetarian, visste inte att det hette så. Det är alltså en vegetarian som äter fisk, skaldjur, mjölk och ägg. 




God morgon






Ecologica

Då var det färdig jobbat för denna veckan. Visst är det trevligt att gå till jobbet men det är bra skönt med helg också. Gottar mig med ett glas vin så här på kvällen, Ecologica Berlina. Ett vitt vin jag kan rekomendera, mycket gott och ekologiskt dessutom!




Äkta vara

Har väntat länge på dessa böcker. Eller ah, kanske inte länge men jag har längtat efter dem! Och idag låg dem i vårt postfack, ska bli så intressant att läsa dem. Intresset för äkta mat har blivit ganska stort här. Att vi inte tidigare satsat på ekologiskt och mat utan massa konstiga saker i tidigare. Och för att lära mig ännu mer och få bättre kolla så ska jag läsa näringslärans grunder på distans. Ska bli väldigt intressant! Så snart kommer det hem ytterligare två böcker som jag ser fram emot att läsa! 




Juice

Det är riktigt roligt att göra sin egen juice. Maskinen är inte alls så jobbig att göra rent som många sagt. Där ibland min mamma spm inte använder sin för att den tydligen är så jobbig att göra ren. Idag blev det juice med morötter, apelsin och rödbetor. Rödbetorna gav juicen en spännande färg men också väldigt mycket smak. Så kanske inte blev den godaste juicen jag druckit men man måste ju prova!





Grissini

Bakar grissini, dricker chailatte och tittar på CSI, så ser min kväll ut så här långt. Sedan får det nog bli Morden i Midsomer. 







Sushi på skånska

Bestämde mig för att lyxa till det lite idag med sushi från Rå Epok. Väldigt god sushi har dem och bra att dem bara använder fisk som inte är rödlistad och som inte kommer långt bort ifrån! 





Kaffe och kolacupcakes

Nu har jag bakat färdigt för idag. Och det blev kaffe och kolacupcakes, har hunnit provsmaka och dem blev väldigt goda. Roligt att göra något annorlunda! 






Första gången

Idag var det dags att återgå till den normala vardagen med jobb och vad det innebär. Lite roligt är det faktiskt att vara tillbaka. Och idag är det ju torsdag så det är dags att baka igen. Jag börjar med något som jag aldrig testat förut, baka knäckebröd. Mamma bakade detta knäcke när jag var hemma hos henne och ås så gott det va! Hoppas jag lyckas lika bra som mamma. Sedan tänkte jag baka cupcakes, ett recept ur den fina boken som jag fick av min fina arbetskamrat!
Ska bli spännande, hoppas dem blir goda.
 
Blivande knäckebröd!

Årets julklapp

Okej, förra årets julklapp var ju en råsaftcentrifug och också jag fick en sådan. Har länge önskat mig det. Så igår testade jag för första gången att göra juice i den. Blodapelsin, morort och äpplejuice blev det. Ganska gott, väldigt fin färg fick den i alla fall! 
 



Nu taggar vi för final

Snart är det dags för juniorkronorna att spela finalmatch mot Finland, spännande! Hoppas såklart att dem vinner och tar hem guldet! Tyvärr så är vi ju inte på plats utan får heja framför tv-nörd istället.

Här är lite bilder ifrån kvartsfinalen:









Stugan

Vi har haft en mysig helg i stugan. Spelat spel och haft det mysigt. Brasa i öppnaspisen är ju alltid mysigt. Lite shopping har vi allt hunnit med också! 







Kvartsfinal

Nu sitter vi i bilen på väg hem, JVM har vi varit och tittat på. Först såg vi Finland-Tjeckien och efter det Sverige-Slovakien. Och Sverige vann med hela 6-0 så det var en riktigt trevlig match! Om man håller på Sverige och det gör ju vi. På lördag blir det semifinal mot Ryssland, måste ses! Än så länge så är Sverige ensamma om att vara obesegrade och det hoppas vi att dem förblir! 




Nyårsafton

Vi hade ett jätte trevligt nyår med trevligt sällskap och jätte god mat!
















Hemma igen

Det har varit ett fullspäckat schema nu under jul och nyår. Många man ska hinna med att fira tillsammans med. Men allt farande hit och dit har inte gjort något för vi har haft det super mysigt och trevlig på alla ställen vi besökt! En riktigt bra jul och nyår har det varit! Massor av god mat och trevligt sällskap har vi haft!