Födelsedagspresent

I morgon fyller Micke år och present är ju alltid svårt! I dag blev det extra krångligt då mitt kort inte ville fungera, efter ca 7 försök så gav kassörskan upp. Jag fick helt enkelt leta upp en bankomat och ta ut pengar där, det funkade hur bra som helst. Vad det blev tänker jag inte avslöja här. Tacos är förberedd för om en stund väntas besök från Partille, Mickes syster!
Ni glömmer väl inte att det är hockey ikväll också!!

God morgon

Nu sitter jag här vi köksbordet med två vetenskapliga artiklar. Tanken är att jag ska skriva en definition och en distinktion av ondska. Spännande. Det är då vår c-uppsats som ska handla om fenomenet ondska. Micke ligger fortfarande och sover liksom Sessa, slappisar.
Idag kommer Mickes syster ner och besöker oss och det ska bli riktigt trevligt! Det spelas även hockey ikväll, glöm inte det! Malmö Redhawks möter IF Sundsvall hockey borta idag kl 19.00 (den visas på tv10 om någon är intresserad, haha)

Jag är tillbaka!

Nu tänkte jag faktiskt att jag skulle börja blogga här igen, håller på att pilla lite med designen än så länge eftersom jag vill att den ska vara lite anpassad till mobilen med, om jag skulle vilja ta bilder med mobilen och blogga på språng helt enkelt!

Blogg.se

Nu äntligen har appen kommit och jag tänkte testa hur den fungerar. Om det blir bra kanske jag kommer tillbaka hit och bloggar igen.


Hamburg

Just nu befinner vi oss i Hamburg. Idag är det hockey som gäller men först ska vi njuta av en god hotellfrukost (hoppas vi iaf) på sommarterassen. Det är strålande solsken så man kan tro att det är sommar. Med andra ord så har jag packat helt fel kläder och skor.. Men det får gå, i eftermiddag åker vi mot Sverige igen. Jo jag tänkte att om ni vill följa mig på Tumbler där det uppdateras lite flitigare men mer spontant och "vardags-aktigt" så kan ni klicka in HÄR
Detta är när vi kommer in i Traveünde med båten innan vi kör vidarer mot Hamburg.

Hej på er

Bloggen blir lite lidande just nu för det är så mycket annat som måste göras. Att plugga 200% kräver en del tid och speciellt nu när det är dags för c-uppsatsen. Så idag har jag pluggat och strax ska vi åka ner mot Malmö för att se hockey! I söndags fick vi för oss att städa sovrummet så grundligt man bara kan (roligare än att skriva paper). Så vi lyfte ut madrasserna ur sängramen, dammsög och det hela slutade med en total ommöblering av rummet. Datorn fick en plats i sovrummet istället så att vi får en riktig hall. Det blev toppen bra. Vi behöver bara en ny sängram, ben eller på något sätt korta av sänggaveln för det ser lite knasigt ut! Men vi är i alla fall nöjda med resultatet. Nej nu ska jag stoppa i mig några mackor innan det är dags att ge sig iväg!

Röda stövlar

Igår var vi ute och kikade i lite affärer. Det regnade en massa så jag tänkte att det nu var dags för att införskaffa ett par stövlar. Efter många turer i affärerna så blev det tillslut ett par röda från Maxi. Men sedan jag köpte dem så har det inte regnat. Det slutade ungefär när jag hade köpt dem.

Trötter

Hej på er, lite dåligt med uppdatering för tillfället. Det är en massa som ska göras hela tiden och det är inte direkt en dans på rosor att studera 200 % men det ska nog gå bra. Är ganska så trött nu efter seminarium och planering av
c-uppsats. Men jag försöker i alla fall få gjort så mycket som möjligt, i bilen påväg till skolan så lyssnade jag på föreläsningar om internet och www. Gjorde det samma på hemvägen så nu ska jag väl snart ta tag i att lysna på ytterligare en föreläsning om projektledning och projektarbete. Hör nog av mig här lite senare igen!

Institutional etnography

Än så länge idag så har vi ätit frukost, nu var det ju ett tag sedan men ändå. Så här såg vårt frukostbord ut.
Just nu sitter jag här framför datorn och är lite grinig och gnällig. Försöker få ihop ett paper på en bok som jag varken har eller har läst och det är inte det lättaste. Det jag har att tillgå är föreläsningsmaterialet och en förhandsvisning av boken som finns på googlebooks men hur kul är det när man sitter och läser och ska fortsätta på nästa sida så upptäcker man att den sidan inte finns. Nej för alla sidor finns inte med i en förhandsvisning, kul! I morgon ska den lämnas in för att vi sedan ska ha ett seminarium om detta på tisdag och det finns inte en chans i världen att jag får fram boken innan kl 12.00 i morgon då det ska skickas in så jag får väl helt enkelt göra så gott jag kan med det lilla jag har om boken!

Alfapet

Nu har vi spelat lite alfapet. Sedan vi köpte det så har vi spelat 10 gånger och av de gångerna så har jag bara lyckats vinna 3, Micke vinner hela tiden! Men nu sista omgången så vann jag, lyckades få ut alla mina brickor i ett drag så det blev 50 poäng extra. 33 för själva ordet tror jag, inte illa, haha. Så nu är jag nöjd och glad när det är dags att krypa ner i sängen. God natt på er, hoppas ni haft eller har en trevlig lördag!

Hur många lingon finns det i världen

Ja den filmen har vi precis tittat på och vad bra den var. En "måste-se-film", absolut. Har ni inte redan sett den så tycker jag att ni ska ta och titta på den. Nu blir det nog snart en omgång alfapet, hoppas jag i alla fall, innan det är dags för att sova. I morgon står det plugg på schemat, lyckades inte alls idag så i morgon måste jag få ihop det annars blir det inte bra. Min andra utbildning, webbredaktör, har också satt ingång. Riktigt spännande men jag har inte full koll på det hela ännu men det ska nog lösa sig!

Kräftor

Nu har vi ätit våra kräftor eller ätit och ätit. Dem var en besvikelse måste jag erkänna. Nästa gång får det bli havskräftor eller kanske kräftstjärtar på burk som säkert är bättre än de vi åt idag. Men det ser ju fint och trevligt ut i alla fall.
Det finns bilder men datorn vill inte ladda upp dem för tillfället så jag får försöka snart igen!

Mina mysiga tofflor

Dem är väldigt rosa, ulliga och gulliga men mysiga är dem och hemma så spelar det ju inte så stor roll vad man har på sig ;) Älskar dem!

Proppmätt

Hejsan hopp, nu har vi precis ätit en massa gott. Potatisgratäng, vegbullar och frönsaker så nu är jag så mätt och extremt trött men jag måste ta tag i pluggandet. Ett paper på en bok ska in på måndag så nu ska jjag försöka ta tag i detta. I kväll ska vi gotta oss med kräftor, tyvärr är dem "riktiga" kräftorna enligt mig, alldeles för dyra så det får bli insjökräftor istället för havskräftor. Jag har bara ätit insjökräftor ett fåtal gånger, kanske beror på att jag kommer ifrån en ön vad vet jag medan min sambo aldrig smakar havskräftor så någon dag måste vi unna oss havskräftor så han får smaka på dem! Nej nu ska här pluggas!

Fredagsmys

I dag har vi varit och tvättat bilen och samtidigt så passade vi på att ta en sväng till Väla. Jag har letat efter ett par skor, uggs fast inte äkta. Hittade dem idag men köpte dem inte. Kanske blir det så att vi åker tillbaka i morgon. Men ett par mysiga och söta tofflor blev det som jag kanske visar för er i morgon.
I tisdags så firade vi vår 2årsdag men vi var lite trötta båda två så vi sparade champagnen tills ikväll så nu sitter vi här och smuttar medan vi tittar på fotboll och till detta så har vi även en god chokladfondue och massa mumsig frukt!
I torsdags när vi åkte hem så tog vi svängen förbi Ullared. Har viljat ha en fin burk/låda att ha te i men inte vetat vart jag skulle kunna hitta en sådan. Hittade den i Ullared, inte på Gekås utan i en annan affär där inne i det huset på andra sidan parkeringen. Hittade även en jätte mysig poncho/jacka, ponchojacka?! Ja men i alla fall. Den kanske kommer upp här på bloggen en dag. Nu ska jag titta vidare på fotbollen här, inte många minuter kvar nu!

Hemma igen

Nu är vi faktiskt tillbaka hemma igen. Är helr sjukt trött. Känns som dagen är slut och att det är dags för att gå och lägga sig men så är det väl inte riktigt! Vi har såklart vår lilla Sessa med oss och det känns toppen! I går fick vi ihop en massa, va i skolan från 10.15-15.30 sedan åkte vi till Pixbo för att hämta Sessa, efter det vidare hem till Mickes syster och man på lite fika och sedan hem till pappa och dem. I dag har vi med hunnit med en massa alla redan. Vi har gjort hela Ullared och det var vi klara med innan klockan var 13 tror jag. Bra jobbat tycker jag men så kom vi ju iväg från pappa vid 7.30 så dagen har pågått länge. Sitter i soffan nu med en latte och ska nog titta på Criminal Minds, andra säsongen följde med oss hem! Pojkarna sitter vi datorerna och leker "köra båt", haha.