Mörker

Har inte blivit så mycket bloggande på det senaste. Sist va visst om derbyt i Ängelholm och imorgon är det dags igen fast i Malmö. 

Igår var en dag som skulle ge många glädje. Va många som hade väntat på premiären i allsvenskan men så blev det inte. Det va en mörk söndag. Onödigt våld och hat. Helt oförståeligt. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan slå ihjäl en människa för att han håller på fel lag. Jag hoppas innerligt att det blir ett slut på detta onödiga våld i idrottsammanhang. Finns inte mycket jag kan göra för det som hände igår. En bukett rosor på platsen där det hemska hände var vad jag kunde bidra med idag iaf för att visa mitt stöd och respekt. Det va många halsdukar, ljus och blommor där imorse när jag va där men nu ikväll, så otroligt många fler. Så fint att se. Följde manifestationen på nätet ikväll. Så många på plats, det berör! Så nu är det dags att sluta hata. Det Räcker Nu!





Derby

Mm, Rögle och Malmö möttes idag. Den matchen kunde gått bra mycket bättre. Förlust för Malmö men det är nya tag på tisdag som gäller! Känns lite tråkigt att helgen är slut med, va mycket trevligt att ja mamma och Calle på besök här nere! Men imorgon är det ny vecka igen och det är dags att jobba. Fast veckorna går ju ganska snabbt. Nu ska vi titta på Masterchef och sedan gå och sova!




Mysig helg

Igår kom mamma och Calle ner på besök. Så kul att ha dem här! Vi har ätit gott och haft det trevligt. Idag har vi varit i saluhallen i Höganäs, mycket mysigt ställe! Så provade vi på att tillaga butternut squash, det blev soppa av den. Så otroligt gott det blev! Har aldrig ätit det tidigare men det kommer vi definitivt att göra fler gånger. Har länge villat testa så det va kul att äntligen få göra det och inte blev jag besviken, mums! Men nu är vi trötta och det är dags att sova, god natt!

Fikapaus i saluhallen. Testade brie med tomatmarmelad för första gången och det har väldigt gott. Så det får nog bli nästa projekt att göra tomatmarmelad. 

Köpte en mugg från Höganäs, den är lite annorlunda. Väldigt go att hålla i! 

Kvalserien

Igår var vi på kvalseriepremiär! Malmö tog emot Västerås. Så kul att säsongen fortsätter ett tag till. Det blev två poäng igår efter att Malmö vann på straffar. Nervöst var det kan man säga! Nu är jag ganska trött så det blir snart sängen för min del. 







Amerikansk äppelpaj

Försökte mig på att baka amerikansk äppelpaj igår, kanske lite väl sent på kvällen. Blev inte helt lyckat med ganska fin blev den. Fyllningen blev väldigt vattnig annars hade den nog blivit bra, smakade iaf ganska gott. Kanske gjorde jag hålen för små i locket så vätskan inte kunde ta sig ut? Gjorde även egen vaniljkräm till, den blev med ganska god men tror den skulle behöva bli blandad med lite vispad grädde! 

Idag ska vi ut på en lite biltur. Liten.. Vi ska bara köra fram och tillbaka till Borås, lite drygt 6 timmar fram och tillbaka. Åka bil är inte det roligaste jag bet men vi ska hämta våran lilla Sessa så det är värt det idag!




Höganäs

Inte har vi vetat att det finns en saluhall i Höganäs trots alla våra besök där. Men idag åkte vi dit och letade upp den! Riktigt fint och mysigt var det där. Mycket närproducerat och ekologiskt. Dit kommer vi absolut åka fler gånger! Sedan blev det lunch på Ikea innan vi började jakten efter koriander. På första stället kom vi ut med rosmarin istället men sedan i nästa affär hittade vi koriander. Tre plantor fick det bli, kravmärkta var dem med, toppen! 











Vårkänslor

Fast det är fortfarande ganska kallt ute. Visst är det skönt i solen men i skuggan, brr. Nu har vi i alla fall varit ute på promenad i det soliga vädret. Har varit och vandrat runt på Väla med, utan att hitta en sak att köpa med hem! 








Löp

Sessa har precis börjat löpa. Så på fredag eller lördag kommer hon åka till Borås för att paras. Det blir alltid så tomt hemma när hon är borta! Våran lilla skrutt! Men hon är ju så otroligt fin och det är så roligt att hennes valpar är omtyckta och efterfrågade! Så vi hoppas på många valpar. Fast nu är detta sista gången som hon ska ha valpar i alla fall. 






Söndag

Just nu slappar vi bara i soffan, tittar på CSI. Ja, det blir mycket CSI på helgen, gillar den serien och det finns oftast inte mycket annat på tv att titta på i alla fall. Senare i dag blir det nog en liten sväng ut och titta i affärer. Är väldigt fint väder ute så det får nog bli en lite längre promenad med!

Igår gjorde jag juice av apelsin, äpple, fänkål och broccoli som dracks till frukosten idag. Blev ganska gott faktiskt! Har inte druckit kaffe på en och en halv vecka nu, inte medvetet utan det har bara blivit så. Tror inte det kommer bli så mycket kaffe för mig framöver heller, te passar mig bättre!




Helg

Denna veckan har varit ganska tuff. Många sjuka på jobbet inklusive mig själv men jag har jobbat iaf. Nu är det iaf äntligen helg, som jag längtat denna veckan! Har precis njutit av nybakade scones och te till frukost och nu slappar vi i soffan och tittar på CSI. 




Mumsigt!

Maten är färdigt lagad och nästan uppäten. Det blev guacamole, hummus, syltad rödlök, tunnbröd och pulled pork. Och så himla gott va det! Guacamole är nog bland det godaste, gör man den själv så är den ju helt toppen! Skulle nog kunna sitta och äta dem direkt ur burken. Hummusen fick bli lite improvisation, hade inte kikärtor bara utan en blandning av tre olika bönor men det blev bra i alla fall. Hade i lite jordnötssmör med, såg Jamie Oliver ha i det på tvn förut så tänkte, varför inte? Gott blev det! 







Micke lagar mat

Idag blir det pulled pork, hemmgjorda tunnbröd och guacamole till middag. Ja, jag hoppar köttet och håller mig till sallad och sånt istället. Är
Väl snart dags att börja baka och fixa iordning guacamole, något mer får jag nog hitta på med. Ska bara komma frM till vad.