Helgen i stugan

Jag och Sessa har varit med pappa i stugan denna helgen. Väldigt mysigt, vi har spelat Buzz (jag har vunnit 8 av 9 gånger!) vi har varit ute lite i trädgården, sett på film och bara haft det gott! Men idag är det dags att åka hem för en ny vecka med nya saker att göra. På måndag fyller älsklingen min år, på tisdag blir det hockey och på onsdag ska vi titta på en lägenhet, ska bli så spännande, hoppas att den är fin och passar oss!


Ösregn

Jag och Sessa var nyss ute på promenad, det vräker ner där ute och Sessa verkligen hatar regn, ja vatten överhuvudtaget! Jag tycker att det är mysigt att gå omkring ute i gummistövlar och regnjacka men inte lika roligt när Sessa inte helt vill gå med mig. Nu ligger hon iaf nöjd och myser i soffan, strax är det dags för hockey!

 
Sessa tycker bättre om sol!

Vår fina fina Sessa!


Ingen mera skola, på ett tag i alla fall

Glömde ju berätta att ångesten för tentan va helt onödig. Det fanns visst ett meddelande som jag hade missat och nervöst öppnade jag det bifogade bedömningsdokumentet. Där stod det att jag va godkänd men jag hade ändå svårt att tro på det för känslan va att tentan inte gick bra men som tur va så va den känslan fel ännu en gång! Känns skönt men ändå tomt, ingen skola alls kvar, allt är avslutat! Kanske är därför jag blivit en bokmal, har läst tre nästan fyra böcker på dem två senaste veckorna! Inte likt mig. Idag blir en sådan där rolig tvättdag, jippi!


Sol och värme!

Jag längtar tillbaka till Grekland med sol, bad och värme! Men mest längtar jag efter min familj som det va alldeles för längesedan jag träffade!


Cirkeln

Jag har hittat ett nytt men väldigt omväntat intresse, böcker. Tidigare har jag inte alls gillat att läsa överhuvudtager med nu är det något jag gör varje dag! Har förvånat migf själv flera gånger med att vilja gå in i bokhandekn och titta på böcker, har aldrigt hänt tidigare! Så jag tänkte börja dela med mig lite av vad det är jag läser och vad jag tycker om det.

* * *

För ett tag sedan läste jag Cirkeln skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren och jag kan knappt vänta tills den efterföljande boken Eld kommer ut i pocket så att jag kan läsa den.

* * *

Cirkeln är en spännande och välskriven bok, jag kunde knapt slita mig från den. Den handlar om en skola och allt som har med skollivet och tonårslivet att göra, kompisar, utanförskap och förändringar. Sex tonårstjejer i den lilla staden Engelsfors förs mystiskt samman i den gamla folkparken, dem vet varken hur dem kom dit eller varför och har inget gemensamt med varandra. Dem får veta att dem bara överlever om dem kämpar tillsammans, alla behövs. Efter det första mötet med varandra så har dem en spännande och otäck tid framför sig. Boken är väldigt spännande och det går knappt att lägga den ifrån sig.

Jag läste och läste men ville inte att den skulle ta slut.

* * *

Nu är det bara till att vänta på att den andra boken i Engelsforstrilogin ska komma ut i pocket

så jag kan fortsätta att följa tonårstjejernas resa!

 

Tentaångest

Det var ett bra tag sedan jag skrev min sista tenta och än har jag inte fått något besked. Av nyfikenhet så går jag in på läroplattformen och ser att omtentan öppnar i morgon, hm, och vad kan detta innebära. Har dem missat min tenta. Lite smått panik, om jag behöver göra om den så har jag inte direkt en massa tid på mig att få tag på böcker och liknande igen... Hoppas detta löser sig, attans..

Mer ljus

När jag ändå var i farten med att fixa med ljusen så blev det mer linser, denna gången på ett fat och en hel del ljusstumpar. Tycker det blev riktigt bra!
 

I brist på ljusstakar

Vi har ganska ont om ljusstakar men väldigt gott om ljuslyktor eller vad man ska kalla det. Något annat som vi även har väldigt gott om är linser som vi sällan äter. Så nu får dem hjälpa att hålla upp ljusen för jag tycker att det är trevligt med lite stearingljus och inte bara en massa värmeljus över allt!
 

Pulvermos och fiskbullar

Ännu en dag utan ork. En sväng till affären och promenad med Sessa är det mest ansträngande idag. Ligger i soffan och tittar på Gossip Girl.


Sjuklig

Känner mig inte helt hundra idag, näsan, huvudet och halsen är kaputt för tillfället men det ska väl gå över snart! Så denna dagen har till största del spenderats i soffan med Gossip Girl! Ganska mysigt faktiskt. Nu är det hockey på tvn som gäller, synd bara att sändningen är så himla dålig! Blir snart sängen med min bok för min del.


Resan till Örebro

Vi satte oss i bilen tidigat i onsdagsmorse och började åka mot Örebro, en resa på dryga 5 timmar.
Jag hade laddat upp med åksjuketablett så att det skulle vara möjligt för mig att läsa i bilen och det blev en hel del läst! 
Vi bodde på ett litet hotell ett par mil utanför Örebro men det var mer som ett pensionat och inte direkt någott för mig.
Kändes mer som att vi bodde hemma hos en främmande människa än på hotell men det var fint där i alla fall. 
Min fina älskling, redo för en dag i Örebro med hockey som avslutning! 
Vi hittade ett köpcentrum strax utanför Örebro där vi fördrev lite tid, fikade och hade det trevligt.
Hallon och kardemumma muffins, gott!
Min fina!
Väldigt glada Malmöfans, ja för Malmö vann ju.
Inte illa att slå ett förväntat topplag i premiären och dessutom på deras hemmaplan. 
Det var en riktigt härlig vinst och gjorde den långa bilresan väl värt det!
 

En lördag med hockey och ännu mera hockey

Igår var vi en sväng och kikade i affärer och en t-shirt på Gina blev min! Sedan satte vi kurs mot Malmö för ännu en hockeymatch. Denna gången var det Malmös J20 som mötte Frölundas J20. I en väldigt kall träningshall stod vi och huttrade. Frölunda tog hem segern, vet inte om det blev 5-1 eller 4-1 men vann gjorde dem. Det finns ju såklart lite känslor för Frölunda med, det är ju ändå hemma. Väl hemma igen så blev det hockey på tvn istället. Blir mycket hockey nu när säsongen är igång. Vi får se vad denna dag har att erbjuda!


Ytterligare en vinst till Malmö

Nu sitter vi på tåget hem efter den efterlängtade hemmapremiären, Malmö-Mora. Det slutade 4-3 till Malmö, ännu em härlig seger med andra ord! Mina fötter värker likaså mitt huvud, migrän tror jag. Men ja, sånt är livet. Längar hem till sängen lite nu!


Hemma igen

Det har varit en lång dag. Frukosten på hotellet lämnade en hel del mer att önska tyvärr. Men det har varit en bra tripp i alla fall! Är väldigt väldigt trött nu, kanske håller på att bli sjuk, nej det är nog bara ren trötthet som sitter i huvudet. I morgon är det dags för hockey igen! Ja men god natt säger jag!

 


Seger till Malmö!

En spännande match, dem flesta trodde nog att Örebro skulle gå hem med segern men så blev det inte, Malmö fick in ett mål och Örebro noll. Klart värt bilresan på ca 5 timmar varje väg. Nu lite mat innan vi åker till hotellet och sover!


Min tumme

Igår så bestämde jag mig för att göra scones till frukost, såg fram emot det mycket. Men när plåten skulle tas ut ur ugnen så gled handduken som jag använde som grytlapp bort från min tumme. Aj, kan man säga. En plåt som stått i 250 grader i en kvart är ganska så rejält varm. Så har för tillfället ett fint mönster på min tumme. Är nöjd så länge det inte blir en jätte blåsa för den lär ju spricka ganska snabbt. Känner mig ganska smart med tanke på att det inte är allt för längesedan som jag tog tag i en varm plattång och brände tre fingrar..


Åka bilen


På jakt efter en speciell godispåse

Min fina sambo han är lite rolig ibland. Igår fick han för sig att han ville ha ett speciellt godis, Toms eller webes vad det nu heter. Så vi for runt och letade utan något positivt resultat. Den godissorten verkar inte finnas längre. Men en god lunch blev det i alla fall, buffé, mums. Nu sitter vi i bilen, ikväll så är det premiär för hockeyn och vårt kära Malmö möter Örebro så vi ska upp dit och heja!


Veckan som gått

Vi har umgåtts med fina vänner, ätit god mat, varit på hockey och annat trevligt.


Mysig helg

Vi har tittat på True blood, en serie som många säger är bra men vi höll nästan på att dö av skratt iaf under den första säsongen. Inte en jätte bra serie måste jag erkänna men men. Vi har traskat i affärer och druckit kaffe med. Haft det bara mysigt!