Skolstart!

I dag så har jag börjat i skolan, oj vilken press jag känner nu efter introduktionen.. Men det är väl bara till att ta tag i det hela. Ett paper (2 sidor, inte så hemskt) på en bok som inte finns att få tag på ska skrivas tills på tisdag och det kan ju bli lite knöligt. Nu sitter vi i alla fall i bilen och kör mot Göteborg för att hämta vår lilla Sessa, vi ska även försöka hinna med att träffa Mickes syster med man och pappa och dem andra där hemma! Men det ska väl kunna gå vägen. Om bara ett litet tag så ska vi börja skriva på C-uppsatsen eller vi har väl redan börjat spåna!

Sommaren 2009

Så hjälpte jag en kompis att ordna en grillfest och det kom massor av folk. Av alla dessa så fanns det en kille och vi var de enda som inte hälsade på varandra men under kvällen så började vi prata mer och mer. Många av de andra bestämde sig för att de skulle bada mitt i natten. Vi gick med men vi satte oss i stället på en klippa. Där satt vi hand i hand och såg stjärnfall tillsammans. Trotts att vi hade en kille bakom oss som låg och spydde och en massa andra gapandes på bryggan medan dem badade så var det helt perfekt. Som i en saga satt vi där och myste tillsammans undet stjärnorna. Nu är vi här två år senare och tillsammans har vi lägenhet, bil och hund, vem kunde tro det. I bland går livet helt rätt väg och det är ju fantastiskt!

Tisdag

Till frukost idag så blev dett en tunnbrödsrulle, mannagrynsgröt och kaffe. Är sämst på detta med frukost så nu har jag bestämt mig för att ta tag i detta och äta ordentligt på morgonen! Idag ska jag gå till frisören, ska bli trevligt.
Jag och älsklingen har idag varit tillsammans i två år och detta ska firas med champagne, ja man får faktiskt dricka champagne på en tisdag!

Svart nagellack?

Nu har jag precis målat mina naglar med det nya lacket jag köpte. Jag köpte ett svart lack trodde jag men inte. När jag tog upp penseln ur burken så insåg jag ganska snabbt att det inte var färgen jag trodde. Det va en väldigt mörk röd färg. Den va faktiskt ganska fin och ser nästan svart ut men viss blir man lite besviken när det inte riktigt blir som man tänkt sig. Sen så har jag ju insett att jag tänkte helt konstigt när jag skickade iväg datorn men men så kan det gå, han som ska ha den blir väl lite glad att få en liten rabatt på den..

Dagens middag

Idag blir det ugnad potatis, quorn, bea och grönsaker. Ska smaka gott med mat nu!

Idag

Jag har bokat en tid hos frisören i morgon, det behövs verkligen. Efter det så begav jag mig ner mot stan för att skicka i väg datorn som vi äntligen lyckats fått sålt! Har traskat runt i stan ett bra tag. Har ju i nästan en vecka nu letat efter en stor mysig stickad tröja. Nu har jag hittat den! I affären som jag medvetet gick förbi det första jag gjorde men efter att ha varit i alla andra affärer så gick jag tillslut tillbaka till Vila, vilken tur. Så det blev en mysig tröja även ett svart nagellack och en almenacka med penna till så att jag ska kunna hålla ordning på mina dagar nu när livet snart börjar på allvar igen med skola och allt vad det innebär. Nu står maten i ugnen och jag börjar bli mycket hungrig så det ska bli gott! På onsdag ska vi åka upp och hämta hem vår lilla Sessa igen, saknar henne. Känns tomt utan en liten hund här hemma som busar och följer efter en.


Söndag i Kornhult

Söndag
Fisketävling för barnen
Allis tog hem en delad förstaplats genom att fiska upp 6 stycken fiskar
Här drar hon upp sin sjätte firre
Jag och Carina hoppade över fisket och plockade istället lingon. Vi fick ihop en liter var!

Lördag i Kornhult

Nu hamnade bilderna i lite fel ordning så vi börjar på kvällen. Vi satt och hade lite fotolektion med Mats, haha. Detta blev mitt resultat av dropparna på duken som kom från taket i tältet.
Här flyger det vatten
Jag har nästa hela sommaren försökt att få möjlighet till att fota kor, nu äntligen fick jag min chans. Dem var så himla nyfikna på oss och stod så fint på rad och stirrade på oss när vi tittade på dem.
Här pågår det "ålaräjs"
Lite fika på bryggan efter poängpromenaden. Jag lyckades på något vis vinna poängpromenaden med ALLA rätt utan att egentligen kunna knappt en enda fråga!

Torsdagkväll - grillning


Hemma igen

Helgen är slut och nu är jag tillbaka hemma igen. Har en massa bilder som jag ska lägga in på datorn och fixa till som jag sedan tänkte visa er men först ska jag gå ner med sopor och gå bort till affären en sväng tror jag allt!

Mot Källsjö

Snart ska jag och Carina åka mot Källsjö! Sedan kommer pappa Allis och Alma efter att dem har slutat i skolan. Det blir nog en sväng på Gekås idag, vill hitta en mysig stor stickad tröja! Men nu dör datorn strax här så jag måste sluta skriva!

Ingen Sessa

Nu är Sessa hos kenneln. Hon är putsad och fin nu. Jag har haft ångest för hennes päls i nästan två veckor och knappt kunnat sova för jag vart så nervös för att visa henne. Men det visade sig att dem tyckte att hon var trimmad som om hon skulle på utställning och det var ju ett bra betyg! Då kan man ju undra vad jag har för skev bild av hur hon ska se ut i pälsen eftersom att jag tyckte det var katastrof! Det blir nog inte så mycket bilder eller inlägg nu i helgen eftersom jag glömt ta med sladden till datorn men jag kommer försöka uppdatera lite smått på twitter så följ mig gärna där!

Torsdag

Om så där 40 minuter så ska jag åka iväg med Sessa för att lämna henne. Usch va tomt det kommer vara utan att ha henne här! Men som tur är så är det inte för så lång stund denna gången. Har haft sån ångest över hennes päls, jag vet att den ser illa ut och jag vill knappt visa henne, jag skäms! Men men jag har inget val så det är bara till att ta emot eventuella kommentarer och försöka förklara sig..

Framme i Floda

Nu är vi framme i huset. Det regnade och höll på men vi hittade rätt ändå. Jag är så smart. Tog med mig datorn men inte strömsladden till den, toppen. Hade den vart fulladdad så hade det inte varit några problem men nu har den bara ca 2 timmars liv kvar i sig.. Typiskt

Veterinären

Tidigare idag så var vi hos veterinären för att kolla Sessa ögon inför parningen. Dem såg jätte bra ut och det var mycket trevliga veterinärer, jag fick också se hennes ögon. Hon hade fina blågröna ögon och det var tydligen lite ovanligt för dem brukar vara lite gula. Nu ska vi alldeles strax sätta oss i bilen och köra mot Floda! Så det blir mer uppdatering när vi är framme där!

Titta vad jag hitta

När jag öppnade facket för posten så hittade jag till min stora glädje IKEAkatalongen! Försökte beställa hem den här om dagen men det gick inte så gissa om jag blev glad när den låg där idag och väntade på mig så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och kika i den!

Tröttheten själv

Nu är jag så trött så jag mår illa men så klart så får jag för mig att börja städa, diska och plocka. Typiskt mig att hitta på sådant sent på kvällen. När jag bodde hemma hos mamma så var det sent på kvällen och natten som mitt rum fick nytt utseende. Jag möblerade om och hade mig nästan jämt  men det var kul. Nu ska jag dock faktiskt sova. Får fortsätta med mitt fix i morgon i stället! Eller sova och sova men jag ligger i alla fall i sängen och tittar på tv, snart börjar mitt favorit program, Criminal Minds, jag ska bli som dem när jag blir stor, haha. Men jag tänkte i alla fall bara säga god natt till er!
Jag måste bara berätta. Jag gick ner när det var min tid, stoppade in all tvätt och satte igång maskinerna för att sedan upptäcka att någons lås satt kvar i dörren vilket gjorde det omöjligt för mig att låsa om min tvätt. Det är inte första gången detta händer och sist satt det kvar i flera dagar så jag tillslut fick ringa vaktmästaren som fick ta bort det. Det mest frustrerande var att det var precis samma lås som satt i dörren nu som det gjorde förra gången, undra vem det är som glömmer det? Aja som tur va gick all min tvätt in i två maskiner så det var inte så hemskt denna gången. Jag fick tvättat allt och sedan kunde jag i lugn och ro låsa in tvätten i torkrummet i stället. Men ja eller nej, god natt i alla fall!
(varför kan jag inte göra mellanrum i texten?!)

Ja så kan man också göra

Tog all min tvätt och det jag behövde och traskade ner till tvättstugan för att inse att jag gått ner en så där 4 timmar förtidigt, tröttsamt. Jag som va inställd på att jag hade tid kl 12 så va den kla 16 så jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra idag bara för det, haha, sitter i soffan tittar tv och smsar med min syster och det är ju inte helt fel!

Snart dags

Har samlat ihop allt tvätt så nu är det snart dags att gå ner och starta dem första maskinerna! Blir nog inte jätte många maskiner idag vilket är ganska skönt, vi borde få lite bättre rutin på att tvätta här hemma, haha. Så det inte blir så himla mycket varje gång.

Knasboll?

Ligger här i sängen och nästan tvingar ögonen till att vara öppna så att jag inte ska somna. Varför kan man ju undra då. Jo i morgon den 22 så kan man skicka in sin studieförsäkran och jag har fått för mig att om jag skickar ivägen den så fort det bara är möjligt så kommer pengarna fortare. Hm, är det så egentligen. Kanske jag glömmer av att skicka den annars? I alla fall så går den att skicka in om ca 10 min så jag ska väl kunna hålla ögonen öppna tills dess. Har bokat in en tvättid i morgon så det får bli en tvättdag helt enkelt, har nog inte så mycket att tvätta.
och NU var den inlämnad så nu kan jag sova
God natt

Söndagsmys

Chokladmousse med hallon och blåbär

Affärer och pyssel

Idag så har jag varit och kikat lite i affärer. Åkte dit med tanken om en kjol från H&M som jag skulle vilja ha. Visste inte riktigt om den skulle finnas kvar eftersom den fanns i början av sommaren men tur hade jag! Det fanns en kvar till mig i min storlek på rea, toppen, så den blev min för en femtiolapp! En mysig kjol tycker jag.
Sedan så har jag städat och pysslat här hemma och det behövdes vill jag lova. Var på Maxi och köpte mig ett nät med citroner, visst är dem vackra att ha på bordet.
Så tänkte jag passa på att visa hur långt jag kommit med mina små virkade rutor. Behövs ju några till skulle man lugnt kunna säga, än så länge så har jag fått ihop 11 stycken och jag tänkte strax börja på min 12e.

Dagens middag

Soppa med broccoli, sockerärtor, lök, tomat och crabsticks. Blev en massa gott! Funderar på om jag ska gå till affären och köpa lite äpple, blåbär och annat gott till lördagsmys men jag tror dem stänger kl 18 så det kan bli lite tajt.

Tilt-shift

Blev sugen på att testa detta så det gjorde jag. Mitt första försök blev så här
Det blev ganska okej, kunde haft en bild som passa bättre men men

Vackert väder

Det är härligt väder ute idag, på promenade vi nyss gick så tog jag med min lilla kamera men den lyckades bara ta ett kort och sedan dog batterit. Typiskt. Men det var skönt att komma ut en stund, har suttit och virkat en massa nu. Det blev den klassiska "mormorsrutan" som vann.

Kan inte bestämma mig

Ja jag började ju att virka rutor till ett lapptäcke som jag sa igår. Det är bara det att jag gjort två olika varianter på rutorna och nu vet jag inte vilka jag vill fortsätta med eller vilka jag vill använda. Kan ni vara så gulliga och hjälpa mig!

Snart dags för god natt!

Sitter och tittar på Kommissarie Morse, har börjat virka på ett lapptäcke. Min syster inspirerade mig när hon berättade att hon stickade fyrkanter till ett lapptäcke och då blev jag så sugen så jag var tvungen att plocka fram påsen med allt garn i! Har även påbörjat uppsprättning av ett par byxor som jag tänkte försöka omvandla till en kjol men det är så många sömmar så det tar en evighet. Nu ska vi i alla fall strax krypa ner i sängen, Sessa ligger redan här och sover hos mig! Ska försöka vara bättre på bloggandet i morgon men det har som sagt inte hänt så mycket spännande idag där av den dåliga uppdateringen men vi ska nog få fart på dagarna snart. Nästa vecka blir är det dags att åka upp till Göteborg för att lämna Sessa där, hon ska ju bli mamma!
God natt!

Pyssel och fix

Jag har grejat och haft mig lite i köket idag och det blev bla en "müsli". Men så jätte mycket mer vettigt har inte hänt idag men än så är ju inte dagen slut, haha.

Dagens lunch

Åten en väldigt mumsig lunch bestående av: sallad, gurka, tomat, oliver och mozzarella! Nu sitter vi i soffan och ser på tv, ovanligt, haha. Är ganska trött! Får väl kanske ta tag i lägenheten om en stund.

Just nu..

Slappar vi i soffan efter promenad och lite trimmning. Tänkte att jag skulle hoppa in i duschen strax och sedan åka iväg till affären för att handla lite saker att stoppa i kylskåpet! Sedan när jagändå är igång så blir det nog lite städ och fix här hemma!

Löptik

Jag trodde att det skulle ta en månad till innan Sessa började löpa och måste åka ifrån oss för att paras. Men vad fel jag hade, redan idag började hon löpa. Har meddelat uppfödaren så nu är det bara att vänta och se vad hon säger, när dem ska hämta henne eller om jag ska köra upp henne, ju hur det nu blir! Det är nervös, min lilla hund ska få valpar! Lite svårt att fatta. Det jobbigaste är ju att hon kommer vara borta ifrån oss alldeles för länge! Men det är ju trotts allt roligt att hon faktiskt ska ha valpar men just nu känns det som att allt går lite för fort bara.

Mumsigt

Fil med hemmagjord müsli och lite honung ringlad över.

Regnet öser ner

Regnet fortsätter att bara ösa ner men nu har åskan försvinnut i alla fall och det är jag glad för. Tycker inte så mycket om åska men regn är ganska mysigt!

Trimmat

Det tar många timmar att trimma och det känns som att det inte spelar någon roll hur länge man håller på för det blir aldrig klart! Jag sparar resten till i morgon helt enkelt. Nu sitter vi här i soffan och kikar runt lite på nätet medan åskan låter en massa och regnet öser ner utanför. Otur för oss att det snart är dags att gå ut. Sessa gillar inte regn men sånt är livet att vara hund, kan ju inte kissa inne.
Så här ser det ut efter några timmar på golvet när vi trimmar

Hotell bokat

Sitter här och dricker te, har blivit väldigt mycket te de senaste dagarna och inget kaffe alls nästan. Konstigt! Men nu har vi i alla fall bokat hotell i Hamburg. I september ska vi dit med två vänner för att titta på hockey. Hoppas ju såklart att vi hinner med att se Hamburg lite också! Jag SKA i alla fall dricka kaffe på Starbucks, det är ett måste, haha. Tänkte försöka trimma Sessa idag och så har jag bokat tid hos veterinären för ögonlysning inför parningen. Hoppas nu att hennes ögon är bra!

Dåligt detta

I dag så är jag inte nått vidare bra på att blogga och en av anledningarna är att det inte händer ett smack här hemma. Har suttit och pillat med datorn i flera timmar, varit ute på promenad och det är allt. Så har inte så mycket att skriva eller att visa men det kommer så ni kan vara lugna!

Kladdkaka

Den blev väldigt kladdig skulle man kunna säga. Men den smakade ju gott i alla fall!

Lite frånvarande

Har inte varit helt pigg idag efter bara några ynka timmars sömn inatt. Men nu är jag lite mer med, har lyckats sova lite och nu har jag precis ätit två tunnbrödsrullar och dricker te. Vi blev sugna på nått sött både jag och Micke, ja det är ju bara måndag men vi kan ju låtsas att vi firar nått, haha. Så Micke är och köper glass, ägg och smör så att vi ska kunna knåpa ihop en kladdkaka!

Ja så kan det va

Haft en underbar natt, eller inte. Somnade vi 7 nu i morse och vaknade strax innan 10. Men sånt är lite tillsammans med denna bedrövliga hosta och allergi. Glad är jag ändå. Vi ska om en stund åka iväg till Maxi och handla lite. Tänkte pröva den här balsammetoden eftersom mitt hår är så himla tort så det faller av! Jätte läskigt, olivolja tänkta jag testa med, det ska ju vara bra för håret. Någon som provat eller användersig av balsammetoden?

Vår lilla Sessa

Idag fick vi reda på att dem ska para Sessa redan nu när hon löper nästa gång vilket förmodligen blir om en månad ungefär. Känns jätte spännande men samtidigt lite konstigt. Sessa känns ju bara som en liten plutt men hon blir ju 2 år nu snart! "Är ni inte sugna på en till" skrev hon i sms'et, oh ja, jag är så sugen på en till! Men det får väl diskuteras här hemma och så men visst vore det mysigt med en liten valp speciellt Sessas lilla valp!

Det blev en väska också

Jag hittade en väska som var lite trasig så jag tog knappen från den och använde till min guldväska i stället! Men nu börjar tyvärr min symaskin att ge upp. Vet inte vad det är för fel på den men den orkar inte sy vilket suger för jag vill sy en massa!

Funderar

Funderar på att sy en lite väska av det guldiga tyget, vet bara inte hur jag ska lösa avsaknaden av dragkedja och knappar. Få kolla om jag har någon trasig väska som jag kan plocka isär och använda mig av! Vi borde nog laga lite mat nu också känner jag men ingen aning om vad, får gå och kika i kylen vad där finns att bjuda på.

Det blev ett datorfodral

Och som tur va så passade datorn där i. Inte helt smidigt med banden kanske men så fick det bli nu i brist på dragkedja och knappar. Här är resultatet..

Datorfodral

Dagens projekt är att försöka sy ett datorfodral men först måste jag bara komma på hur den ska se ut och göra ett mönster. Vi åkte till Panduro för att försöka hitta en dragkedja men det lyckades inte. Istället så kom jag hem med nya tyger, dem hade flyttrea, otroligt bra. 50-70% rabatt så det blev ett nytt tyg i guld, "stoppning" och foder, allt detta för bara 54 kr, som hittat! Ett guldfärgat datorfodral blir väl bra trotts att datorn är silvrig?

Frukosten är serverad

Kanske en aning sent men bättre sent än aldrig! Så vad händer idag då?

Tända ljus

Vi sitter i soffan med tända ljus och tittar på James Bond, mysigt!

Fia med knuff

Vi har bara slappat i soffan nästan hela dagen eftersom vi inte kommit på något vettigt eller något vi vill göra. Men nu tänkte vi att vi kanske skulle spela lite spel tillsammans så det blir nog först fia med knuff och sedan får vi se om det blir något annat. Micke vill spela NHL men det är inte direkt mitt favorit spel men jag kanske får ge efter lite senare, kanske.

Kit och kassaskrinsmysteriet

Sitter och tittar på film. En Amerikansk familjefilm, ganska så spännande faktiskt. Vi har ännu inte lyckats hitta på något vettigt att göra denna dag så vi får se vad det blir. Jag sitter i alla fall här i soffan med en kopp te, film och en sovandes liten hund bredvid mig, mysigt! Är sommaren över nu tro? Känns inte riktigt som vi haft sommar alls, har bara badat en gång och det är illa, haha.

Pizza

Nu har vi ätit varsin egengjord pizza, dem blev lite knapriga men smakade i alla fall gott!

Skogspromenad

Självklart så var hundrastgården full av stora hundar när vi kom så vi kände att vi inte ville släppa in vår lilla Sessa där. I stället så promenerade vi runt lite i skogen och åkte hem igen.


God dagens

Vi har varit en sväng i Höganäs på Lager 157 och sedan åkte vi till Hyllinge och handlade mat. Är hungriga nu så potatisen står på spisen och till det blir det lax, sill och gräddfil, mums! Vi tänkte att vi nog skulle ta med oss Sessa till hundrastgården en sväng sedan och busa. Tar med mig kameran i så fall så hoppas vi på att det kan bli nån bra bild jag kan visa för er. Vad gör ni en fredags som denna då?

Hemma igen

Efter att vi tittat på två filmer, nästa, åkte vi till Malmö för att titta på hockey. Malmö tog hem segern utan några större problem! Det är ju så himla roligt att titta på hockey tycker jag. Aldrig brytt mig om hockey för fem öre innan jag träffade Micke så jag får skylla mitt nyvunna intresse för hockey på honom, haha. Nu är jag både trött och hungrig så ska ta och krypa ner i sängen nu strax. Vi har inga planer alls för morgondagen än så länge så vi får se vad som händer. Hoppas ni får sova gott!

På festival i Hässleholm

Vi är inte så pigga idag så det blir nog lite film och sånt innan det är dags för att åka iväg till Malmö ikväll för att titta på hockey, äntligen börjar dem spela! Men jag tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från igår.

Vi är i Hässleholm och tittar fotboll. Så ...

Vi är i Hässleholm och tittar fotboll. Så fort vi klev ur bilen för att gå runt på festivalen så började det regna. Det vräkte ner för att sedan sluta en stund och fortsätta igen så det blev ingen lång stund där. Vi satte oss och fika i stället. Första gången vi vart på ett riktigt kafé här i Hässleholm. Annars så är det bara Mc Donalds som haft öppet när vi vart här för att fika. Vi ska väl snart ta och ge oss hem igen. Börjar bli lite jobbigt detta med att inte kunna andas ordentligt!


Händer inte så mycket

Idag händer det inte så mycket här hemma. Vi sitter mest i soffan, pimplar te och tittar på film. Ganska så mysigt ändå för det är inte ofta vi gör absolut inget på detta vis.

Vi slappar i soffan allihop

Jag har suttit och läst igenom användarmanualen till min kamera (som jag haft i 5-6 år?) så det var väl på tiden. Lärde mig en del nya saker faktiskt. Älsklingen sitter här bredvid och tittar på Green Street Hooligans, den är ju så bra! Men usch va sorglig den är. Grät som tusan första gången jag såg den och precis nu såkommer den värsta scenen i hela filmen där tårarna brukar spruta, haha. För första gången på jätte länge så sitter vi här med balkongdörren helt stängd. Kan nästan tro att det är höst ut. Vi får se om det blir Hässleholm idag, vädret är inte så lockande för tillfället men vi får väl ringa och kolla om dem har liknande väder där.

God morgon på er

Det blåser som tusan ute, allergin har satt till ordentligt så allt är på topp skulle man väl kunna säga, haha. Nej men jag ska inte klaga. Gör mitt bästa för att få allergin under kontroll, försöker bota halsen med en kopp varm te med honung i nu innan det är dags för frukost! Hoppas det slutar blåsa så mycket för dett väder känns inte som något mysigt festivalväder alls tycker jag.

badmys

Har precis tagit mig ett mysigt bad med levande ljus tända! Ska bli så skönt att gå och lägga sig nybadad i en nybäddad säng. Visst är det otroligt mysigt med levande ljus, jag i alla fall älskar det!

Andra hyllan på plats

Nu sitter den andra hyllan där den ska. Vi har ätit tacos och nu myser vi bara i soffan med tvtittande. I morgon så blir det nog en tur till Hässleholm där det är festival!

Visste ni att..

Jag äger en slagborr som jag köpt alldeles själv, haha. Man ska ju alltid stöta på problem när man ska göra saker så är det bara och så blev det även med den andra hyllan vi skulle sätta upp! Det första hålet som borrades lyckades träffa precis bredvid ett gammalt hål som gömde sig där inne och blev på så sätt dubbelt så stort mot vad vi hade tänkt oss. Så det var bara till att spackla igen hålet och nu får vi därför vänta några timmar innan hyllan kan komma upp på väggen, tröttsamt! Men det positiva va väl att alla andra hål som fanns i väggen också blev spacklade, hur många hål som helst, fattar inte hur dem förra hyresgästerna lyckats. Aja nu ska vi ta en sväng till affären för vi upptäckte att vi glömt av det mitt i all tvätt och hylluppsättning!

Det är kämpigt att sätta upp en stackars hylla

Tre gånger har vi satt upp hyllan med olika plugg. Kass porös betongvägg gjorde det extremt krångligt för oss. Får bara hoppas att den inte får för sig att rasa ner från väggen! Snart ska vi ge oss på att sätta upp en likadan hylla i ett annat rum så det är bara att hålla tummarna för att väggen är bättre där! Nu ska vi snart äta lite när älsklingen kommer upp från tvättstugan igen!

Måndags-mys

I form av selleri och morötter, mums!

Allergi är världelöst

Nått utlöste allergi i min hals men jag har ingen aning om vad, nu tröttnade jag i alla fall så har precis hällt i mig 10 kortisontabletter och hoppas på att det ska gå över snart!

Potatismos

Vi väntade och väntade flera timmar på att dem bakade potatisarna skulle bli klara i ugnen. Men när vi väl skulle börja äta dem så var dem som gele eller nått, hel skumma. Så det blev till att slänga dem. I stället så fick vi ta våran röra med kräftstjärtar och äta tillsammans med potatissallad som fanns i kylen. Konstig kombination men vad gör man när man är hungrig, bakpotatisnarna är kassa och det inte finns mycket annat att välja på. Mätta blev vi i alla fall tillslut.

Onödigt?

Ibland är det trevligt att ha en Tassimo, om man blir sugen på en latte, men för det mesta så är det ganska onödigt.

Fix och trix

Nu har jag sytt och gjort om och sytt igen, vet inte riktigt om jag är nöjd. Ska jag sy på ett lock eller ska den vara som den är? Vad tycker ni? Så här ser den ut för tillfället i alla fall

Jag hade fel

Vi hade ingen tvättid idag, vilken besvikelse. Jag var helt inställd på att tvätta! Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på denna dag, det är inte något direkt toppen väder heller så vi får se vad vi kan komma på att göra! Kanske ska sy lite idag.

God natt alla!

Ser att det är många som har hittat hit idag och det tycker jag är riktigt roligt så jag hoppas att ni kikar in igen! Nu är det dags för oss att gå och lägga oss, i morgon väntar en massa tvätt som ska tvättas. Så jag hoppas att ni får sova gott i natt!

Stoff och Stil

Av detta hande jag tänkt att försöka knåpa ihop någon form av väska, vi får väl se hur det går med den saken. Är inte riktigt säker på hur jag ska göra eller hur jag vill att den ska se ut men det ger väl sig förhoppningsvis!

Ondskan

Vi har bestämt oss för att titta på Ondskan, det var länge sedan jag såg den nu. Är fortfarande jätte trött så får nog ta mig en kopp kaffe till om det finns något kvar vill säga. Jag brukar ha svårt att vara tyst när jag ser på film, måste ju prata när alla andra är tysta! Men idag blir det nog inte så svårt att hålla tyst eftersom att jag är så trött och om jag känner Micke rätt så lider han inte av att jag inte sitter och babblar när vi ser på film!

Gottegrisar - det är vi det

Nu ska vi gotta oss lite med kaffe och cheescake som blev över igår, mums!

Är otroligt trött

Vi har varit en sväng i Malmö på stoff och stil där det blev lite tyg till att sy en "mobilväska" och på vägen släppte av våra kära vänner i Kävlinge som spenderade gårdagen med oss. Nu är jag jätte jätte trött och hungrig, maten står i ugnen så jag bara väntar på att den ska bli klar. Resten av dagen kommer nog spenderas i soffan med älsklingen och nån bra film kanske!

Malmö J20 - Rögle J20

Ja vi var ju som sagt på hockey idag och det var en mycket händelserik match. Malmö tog hem matchen med 3-0. Nu har vi precis gått och lagt oss efter en trevlig dag och kväll tillsammans med fina personer!
Ett glatt Malmö efter 2-0 målet
God natt!

Nu sitter vi i bilen. Vi har varit och tit...

Nu sitter vi i bilen. Vi har varit och tittat på Malmö J20 som spelat mot Rögle J20. Det blev vinst till Malmö med 3-0. Tjoho. Så nu ska vi åka hem och få oss något i magen. Sessa behöver sig nog en liten promenad med!


The Tourist

Det var en mycket bra film så jag rekomenderar starkt att se den om ni inte redan gjort detta! Är väldigt trött nu så funderar på om det inte är dags ändå att krypa ner i sängen och fortsätta se på tv!
Ser fram emot lite hockey i morgon för det var länge sedan nu och det ska bli väldigt trevligt att det kommer hit fina vänner med! Ska se om jag kan få till lite bilder i morgon som jag kan dela med mig av!
Sov så gott!

Kolsyra vin?

Jag var ju tvungen att testa hur det var att kolsyra vin och jag kan meddela att det kom vin över hela bänken. Vinet stannade alltså inte kvar i flaskan^^. Men nu har jag i alla fall testat! Vi har precis ätit jätte gott och nu är jag supermätt!
I morgon ska vi åka ner till Malmö och titta hockey med fina vänner som sedan följer med oss hem. Ytterligare fina vänner väntas sedan fram mot kvällen! Nu ska vi se på film, The Tourist.

New York cheesecake med blåbär

I morgon får vi gäster och då vill man ju bjuda på något gott så nu har jag bakat en New York cheescake som jag såg Leila baka igår på tv så jag hoppas att den blir lika god som den ser ut! Receptet kan ni hitta här!

Fjärilarna tycker också om saft

Fjärilarna har tagit över getingfällan för att dricka saften som är där i.

Snapple

Har köpt en snapple som jag tänkte testa om den smakar bra, har ni testat dem, vilken smak är godast?

Städat

Nu har jag städat lägenheten så att den är fin igen! Vad händer nu tro? Ingen aning men så här god såg vår lunch ut idag!

Fjärilar vid balkongen


Tropikariet

Vi tog våra cyklar och åkte till Tropikariet för att titta på alla djuren!


Hejsan hopp

Jag har precis varit ute för första gången i mitt liv enbart för att springa. Konditionen är ju inte direkt på topp så det blev inte någon vidare lång sträcka, haha, och hälften av det så gick ungefär. Men man måste ju börja någonstans eller hur. Tänkte jag skulle försöka hitta lite kondition så var det även väldigt varmt ute och nu gick Micke med ut för att ta sig en sväng!

O'Learys

När vi var på O'Learys så åt jag och mamma varsin otroligt god vegetarisk hamburgare och jösses vad mätt man blev!

Veckans meny

Idag har vi varit så duktiga så vi suttit och skrivit upp en meny för resten av veckan och lite till för att sedan åka och storhandla. Igår tänkte vi att vi skulle ut i solen idag igen men vi insåg att vi var lite väl röda, haha, så vi sparar det. Hoppas på fint väder i morgon med för då står grill på menyn och då tänkte vi att vi skulle åka iväg någonstans för att grilla och ha det mysigt! Vad händer mer i veckan då?

Fjärilar

Vi har en så kallad fjärilsblomma utanför balkongen och nu börjar den blomma så fjärilarna kommer. Hoppas jag kan lyckas få bättre bilder på dem.


Grillkväll

I går kväll så var vi hemma hos goda vänner för att grilla och umgås. Vi hade mycket trevligt och det blev en hel del kortspelande ute på altanen, jätte mysigt!
Tack så mycket för igår, det var super trevligt!

Bad i Hittarp

Vi hamnade i Hittarp efter att ha handlat lite gott till stranden. Tro det eller ej men där blev det premiärdopp. Kan ju inte påstå att det var direkt varmt men ändå lite sådär skönt. Vi låg och gottade oss i solen en stund så nu är vi lite så där lagom röda, haha. Vi har funderingar på att i morgon se om vi kan införskaffa varsin stol att ha med till stranden. Det är inte helt bekvämt att ligga på en filt men det funkar ju det med. Nu är det i alla fall dags att sova efter en mycket trevlig kväll men god mat, goda vänner och en massa kortspel!
God natt!

Mot stranden

Nu tänkte vi åka en sväng till stranden, blir årets premiär för mig, haha. Så får se om jag vågar mig i vattnet. Nästan lite pinsamt att jag inte lyckats bada någon gång i år men så känns det inte heller riktigt som att det varit sommar! Eller vad säger ni, har ni badat mycket i år?

Vasaland

Här har ni båten som pojkarna var tvugna att åka och titta på igår, haha.

God morgon

Tänkte börja dagen med att lägga upp en bild från igårkväll. Micke kommer nog snart hem tror jag, jag är inte riktigt vaken än och har knappt gått upp ur sängen. Smuttar på en kopp varm choklad. Vad händer denna dag då? Har fasktiskt ingen aning än så länge men vi får väl se till att något hittas på i alla fall.
Det är lite irriterande att jag har nån skit i kameran, får väl se till att lämna in den för rengöring en vacker dag!

Last day of summer

Heter en film som vi precis tittat klart på och enligt oss var den inte mycket att ha. Bara väntade på att den skulle ta slut, haha. Men den tog slut förvånansvärt fort i alla fall.
Micke och Robin tycker om båtar förstår ni så tidigare ikväll var det en båt, Vasaland, som skulle gå här ifrån så då var vi ju tvugna att åka ner och titta på detta. Kameran och stativet var med så det blev lite bilder. Vi åkte till Råå en sväng för att titta mera. Där gick vi ut på en pir och det blev lite bilder som jag tänkte att jag skulle lägga upp i morgon. Orkar inte redigera nu för nu ska vi krypa ner i sängen och sova! God natt

Pyssel

Har pysslat lite idag, sytt en "mobilväska" men tyget är ganska fult så jag är inte helt nöjd och känner inte riktigt för att visa er resultatet nu, haha. Kanska senare eller en annan dag. Just nu sitter jag bara i soffan och vet inte vad jag ska hitta på medan Micke och Robin leker datanördar där borta vid datorbordet, haha. Har inte hittat nått spännande på tvn heller men kanske börjar det något nu kl 20?

Pretzels

Micke fick pretzels från USA av mamma och Calle. Jag tjuvade mig en nu och måste säga att det var en underlig smakkombination på dem. Som att äta otroligt tjocka saltapinnar med choklad på, vet inte riktigt om jag ska tycka att det är gott eller inte.

Lackhjärta


Kärlek


Rosett


Mer hjärtan


Hjärtligt


Min lilla skrutt

Vi har varit ute och promenerat och så har vi fixat till Sessas små öron så att hon inte blir så varm. Sitter och kikar lite på Sjunde himlen och sedan får vi se vad som blir av denna dagen!