Malmö - Almtuna

I onsdags så var vi på hockey i Malmö och de tog emot Almtuna. Matchen slutade med vinst för Malmö! När vi stod där i klacken så fick vi helt plötsligt besök av Hawkan, han stod bakom oss och hejade med. Dansade lite för oss och posade för kameran gjorde han med!

IDIOTER

Någon människa hackade mitt FB-konto och skrev en massa knepiga statusar och kommentarer på andras statusar. Vad är det för mening med det?? Blir så himla trött.. Kan man inte bara hålla sig till sitt eget? Åh, arg är jag..

Just nu

Skridskoåkning i Hässleholm!


Sessa har blivit mamma!

En liten tik har det kommit än så länge. Så himla söt!


En ny dag

Igår blev jag ägare till ännu ett låekort, mitt femte, haha. Kanske skulle börja samla på lånekort! Efter mycket letaden efter boken jag nämnde igår så hittade jag den tillslut på biblioteket i Kävlinge så då var det bara till att åka dit, skaffa lånekort och låna hem den! Skönt i alla fall att fått tag på den men känns lite småknasigt att åka iväg en sån bit för att låna en liten bok men måste man så måste man helt enkelt!
***
Nu är det snart dags att åka iväg för att gå på föreläsning om just denna bok, sedan ikväll är det äntligen dags för hockey igen, tjoho! Malmö tar emot Almtuna hemma och vi hoppas såklart på 3 poäng! Det blir lite uppsats-arbete idag med efter föreläsningen! Men nu ska jag äta frukort och sådant, ser fram emot hockey med goa vänner ikväll, var ett tag sedan vi träffade dem och då kan man ju inte låta bli att sakna dem!

God morgon

Jag har upptäckt ett stort problem! Vi har föreläsning på en bok i morgon som ska examineras i nästa vecka, har jag den boken? Nej, det har jag inte! Har glömt av den tiden går alldeles för fort så jag hänger ju inte med.. Hade tänkt låna den på biblioteket men nähä för nu är den utlånda och beställer jag den så hinner den förmodligen inte komma innan veckan är slut! Har hittat en begagnad i Malmö så hoppas att hon som har den svarar snart och att hon har den kvar! När klockan slår tio så ska jag ringa alla bokaffärer här hemma och se om de har den och hoppas på det bästa.
***
Har funderat och funderat på om jag ska köpa ett periodkort och åka tåg till skolan men jag kan inte komma fram till en lösning, tror inte det lönar sig pengamässigt men samtidigt så får jag ju mer tid till att plugga, åh varför ska det vara så svårt att bestämma sig!? Blir nog bilen idag så får jag prata om detta med min kära sambo och se vad han kan råda mig till! Är uppe långt innan det är dags att åka idag vilket är ovanligt för att vara mig men det är ju faktiskt bra. Ja men nu ska jag fixa till mitt hår innan det är dags att ringa runt och jaga boken!
***
Om någon äger denna bok och gärna vill bli av med den som befinner sig i södra Sverige, hojta då, tack!

Tonfisk

Vi åt tonfisk, första gången jag åt stekt tonfisk så eller ja en gång tidigare har det hänt men et var nån konstig variant med sås och sånt på, inte alls speciellt gott men detta var jätte gott. Till efterrätt blev det annanas, mango och färska fikon som toppades med vit choklad och brunt socker sedan in i ugnen och glass till det. Mycket gott!
Middagen serverades i "matsalen", fint ska det va ;)

Söndag på ön

På lördagen gjorde vi ett försök att få till kanalerna på tvn genom att ställa in parabolen men det slutade med att all signal försvann. Men på söndagen gjorde Calle ett nytt försök medan jag satt på berget och drack te och mamma stod i fönstret och kikade och faktiskt så lyckades han få tillbaka signalen och några av kanalerna började fungera igen
Jag gick runt i trädgården och tog lite onödiga kort med..
Det är mycket rönnbär på träden, tror ni vi får en riktigt kall och snöig vinter i år med?

Calles kamera

Tyckte det vore roligt att fota lite med en gamma hederlig analog systemkamera så jag letade fram Calles och tänkte att jag kanske skulle låna hem den. Måste bara skaffa lite film också då men vi får se om det blir så, tid till att fota är det inte direkt gott om men visst vore det roligt att fota lite fina analoga bilder, kanske svart vita!

Kladdkaka med lakrits

Skulle baka kladdkaka med lakrits i och dessa skulle vara i muffinsformar. Gick inte jätte bra eftersom det inte ville stanna i formarna utan flöt ut över hela plåten, lyckat!
Gott blev det i alla fall!

En rosa match

I onsdags så spelade Malmö en match i rosa för en bra sak nämnligen till förmån för rosabandet. En spännande match som avgjordes på straffar där Malmö tog hem två poäng mot SSK. Idag är det dags för match igen och hemma denna gången med, första matchen hemma denna säsongen som jag missar men jag kommer följa den på tvn!

God natt

Nu ligger jag i sängen hemma hos mamma ute på ön och det är dags att sova tror jag allt. Idag har jag lämnat ifrån mig vår lilla Sessa! Gick inte att hålla tillbaka tårarna i bilen på väg där ifrån. Hon ska ändå var ifrån oss i två månader om inte mer och det är lång tid!


Pluggeliplugg

Sitter med min hemtenta nu och skriver, har gjort hälften så det är bara resten kvar! Jag mår för övrigt mycket bättre nu och det gör mig glad! Jag tänkte att bara för skoj skull så skulle jag dela med mig av hur bilden jag la upp en annan dag, den röda, hur det blev när jag var klar med den. Jag är absolut inget proffs och har ingen aning om den blir godkände men detta är i alla fall vad jag lyckades med:

Blir så trött på mig själv

Är hemma från seminariet idag, illamåendet sittter kvar men i morgon måste jag till skolan så det får allt ta och gå över nu! Var tvungen att ta mig en sväng till affären så jag trottsade mitt illamående, kul var det inte och var som var ännu mindre kul var att när jag skulle betala så fanns inte mitt kort med mig, jag hade inget att betala med! Så jag fick snällt åka hem igen och hämta mitt kort för att sedan åka tillbaka och få mina varor! Kul!! Det roliga var att det var en annan tjej som stod där när jag kom och när jag drog mitt kort (ICA) så frågade hon om jag var säker på att jag inte hade betalat redan, för det stod att köpte var avslutat. Haha men jag är en snäll flicka så jag stod fast vid att jag inte alls hade betalat för mina varor och efter några samtal i telefon så fick hon ihop det och jag kunde betala för mina varor och åka hem igen. Nu måste jag fixa något att äta och sedan sätta mig med min bok och hoppas att det går bra. Har lite svårt att titta på skärmen till datorn utan att må super illa och känna mig konstig i ögonen så nu ska jag helt enkelt sluta skriva!

Trött och sånt

Nu har jag pillat klar med bilderna i photoshop, skönt, hoppas bara att det går bra också! Väntar på att få besked om hur det gick på den tidigare kursen, deras deadline har blivit flyttade en gång och nu gick den ut i lördags igen men det finns inga resultat uppe. Lite surt tycker jag men men det kommer väl. Är redan helt färdig i huvudet efter ett par timmar här framför datorn, kanske dags att börja använda sina glasögon!? Aja, om en stund ska jag nog ta mig en sväng till gymmet innan det är dags att ta tag i hemtentan i socialpsykologin. I morgon är det dags för seminarium igen och det ser jag inte riktigt fram emot. Är så missnöjd med mitt inlämnade paper så vi får väl se!

Bråkar med photoshop

Håller på att försöka lösa 4 uppgifter som består av bilder som ska redigeras. 3 är klara men en återstår och den är inte snäll emot mig. Jag lyckas inte få till färgerna i den med den metoden som det är tänkt att vi ska använda oss av, svårt! Man blir ju lite lagom knäpp i huvudet med av att sitta framför datrn hela dagen kan jag meddela. Det är jätte spännande och roligt att faktiskt lära sig photoshop från grunden men nu är det svårt och jag vill nästan ge upp men bilderna ska skickas in i morgon så jag har inte hur mycket tid som helst kvar, skönt dock att 3 är klara. Nej men något att äta kanske och sedan får jag väl fortsätta bråka med bilden.
Detta är bilden jag håller på att bråka med i photoshop:

Malmö Redhawks

Ett glas alkoholfritt vin, levande ljus och hockey. Detta blir en bra kväll får vi hoppas!


Soffan och jag

Sitter i soffan och ser mest dum ut. Det vettigaste jag gjort idag är att ha uppdaterat iPhonen, hur vettigt det nu är.. Jo några ord i en bok har jag läst med och det är ju lite vettigare. Om en stund börjar det hockey, ikväll gäller det. Hoppas Malmö tar hem en seger på bortais, vore trevligt! Har köpt mig chips och dip dagen till är men känner mig inte ett dugg sugen men vem vet vad som händer. Smakade däremot på ett alkoholfritt vin som blev kvar efter det trevliga besöket vi hade förra helgen! Mm det smakade en massa gott trotts att ägarinnan till det inte tyckte det var något vidare så jag hoppas inte att hon har något emot att jag "smakar" lite mer på det, haha. Får köpa en ny flaska till henne i så fall, I promise!
Hejsvejs på er så länge, så ska jag ta och smutta vidare på det alkoholfria vinet!

Tv-tittande

Ligger och tittar på tv men måste medge att jag inte är direkt sugen på att titta. Vet inte vad annat man kan hitta på. I morgon är det i alla fall fredag och det är dags för hockey igen, tjoho! Malmö möter Örebro borta så heja heja Malmö! Nej men ja så är det. Tog mig en sväng i affärerna förut idag för det tyckte jag att jag va värd men inte ett dugg hittade jag. Bättre lycka nästa gång!


Jaha ja

Sitter här och mest stirrar på datorn, som om den skulle ta tag i mitt paper och fixa de åt mig men nej så går det ju inte alls till. Usch jag gillar inte detta. Ska lägga den på lådan innan kl 18 idag och jag vet i ärlighetens namn inte hur jag ska lyckas med detta. Hade boken var på svenska så hade det åtminstonde vart lite lättare men så är inte fallet..
Visst ser den jätte kul ut, boken!

Promenix

Jag och Sessa var nyss ute på en liten promenad, ganska soligt och skönt väder men kallt. Har nu börjat med mössa och halsduk förut hade jag även vantar på mig men det är ganska så mysigt ändå! Jag tycker om hösten och det känns speciellt höstigt utanför porten för där har av någon anledning massor av löv samlats!
---
---
---
Min lilla skrutt traskar gärna runt bland löven

Potatismos och köttbullar?

Nej det är det ju inte eller ja potatismos är det men köttbullar, nej! Ni kanske har förstått att jag är "vegetarian" eller jag äter i alla fall inte kött, så kan vi säga. Så detta är en vegetarisk variant och dem är så otroligt goda ska ni veta! Bouletter tror jag de heter, mums. Så nu är jag mätt! Ska nog ta och sätta på lite kaffe kanske, tiden går långsamt idag känns det som, klockan är inte speciellt mycket..

Inte okej!

Släpar mig upp ur sängen fast jag egentligen hade behövt lite mer sömn. Gör mig iordning, går ut med Sessa och sedan cyklar till vårdcentralen för att där mötas av: Nej, vi har tyvärr avbokat din tid. Oj, vi hade inte ditt nummer men ber så hemskt mycket om ursäkt.. Vad ska jag med den ursäkten till, leta upp mitt nummer då och ring mig så jag slipper göra så att en hel dag kretsar runt ett besök hos vårdcentralen som inte ens blir av! Nej jag är inte bitter. Det är svårt att få tag en bra vårdcentral kan jag ju meddela. På min första där fick man själv tala om vad man behövde för mediciner och på en annan hade dem 4-5 veckors väntetid för att få tag på astmamedicin!? Om man behöver medicinen NU så kan man ju inte vänta 4-5 veckor för att få komma till en läkare som skriver lite i datorn? Denna som jag är skriven på nu har jag aldrig vart hos förutom min lilla korta visit idag. Dem kunde dock ge mig recept på min astmamedicin via telefon vilket var bra när jag behövde den omgående så jag får väl ge dem en chans till.. Så nu har jag klagat färdigt för idag, haha.

God morgon!

Idag är det höst på riktigt ute, löver blåser omkring och det är kallt! Snart ska jag ge mig iväg till vårdcentralen. Jag lyckades få ihop min ena tenta igår kväll, ska bara skriva ut den och posta. Lite dumt att sätta sig och skriva hela tentan fritt från huvudet så det tog ju en stund att leta fram rätt referenser i boken till det jag hade skrivit. Idag ska jag ta tag i mitt "Collins-paper" tänkte jag, usch, har lite smått ångest inför den uppgiften! Men det brukar ju lösa sig så jag får hoppas att det gör det denna gången med!

Spirometri

Insåg helt plötsligt att jag nog har en tid hos vårdcentralen i morgon och visst var det så. Tur jag kom på detta!

Har lite ångest över paperuppgiften jag ska göra och skicka iväg på torsdag. Verkligen helt lost när det gäller den och boken som hör till är inte direkt enkel att ta sig igenom.. Tvivlar på att jag kommer lyckas med detta denna gången!


Tröttsamt

Blir lite trött på mig själv nu. Har inte lyckats göra något vettigt alls idag! Är jätte trött av någon anledning. Eller jo jag har ju varit på biblioteket, redan glömt av det.. En sväng på stan blev det ju med men ingen shopping alls. Får väl kanske ta och läsa lite nu då om huvudet hänger med annars är det inte direkt någon mening.


Sessa

Hon blev väldigt sugen på kaffe här om dagen? Så hon dök ner i min mugg, haha.


Test

Appen har inte fungerat på ett bra tag nu så jag testar att göra ett inlägg så får vi se om det fungerar..


Malmö - Oskarshamn

Igår var det dags för hockey igen och denna gången tog Malmö emot Oskarshamn hemma. En härlig match när Malmö tar hem segern med 6-2. Underbart att Mattsson var tillbaka och spännande att se nyförvärvet Jean-Luc spela! Alltid trevligt när det slutar med glada miner hos alla. Det var en bra match tycker jag men Malmö kunde lika gärna haft ett flertal mål till, bra jobbat!
....
Jag är jätte anti jul i förtid men ändå så sitter jag nu här och har skrivit en "julklappslista", ska vara ute i god tid i år så jag kan njuta när alla andra stressar! Känns som det är långt bort men så säger det poff och så är det julafton helt plötsligt, tiden går ruskigt fort. Har bokat in en helg i stugan idag med där vi ska tillbringa tiden tillsammans med goda vänner! Ser jag fram emot!
....
Idag ska jag försöka ta tag i tentor, paper och kanske börja pilla lite i photoshop så jag blir klar med även dem uppgifterna. Har sett fram emot att lära mig ps från grunden men är inte helt motiverad till att sätta mig och gå in i det konstigt nog. Nåja hoppas motivationen dyker upp snart!

Flugornas herre

Har vi precis tittat på och när filmen var slut så var jag helt mållös, fanns inget att säga. Vet fortfarande inte vad jag ska säga mer än att den var helt fruktansvärt hemsk, helt sjuk! Måste nog se nått annat nu så att inte den filmen sitter kvar i huvudet när jag ska sova!

Mycket trevlig kväll!

Igår firade vi Micke och det var otroligt trevligt här hemma. Härliga vänner vi har, träffas så här gör vi allt för sällan så det får vi se till att göra oftare tycker jag!
En riktigt go gäng!
Oväntat nog så bestod den största delen av kvällen av hockey-prat
och den avslutades med att lyssna på olika lags låtar.
På måndag så hoppas jag att vi ses igen i Malmö Arena när det är dags för
Malmö Redhawks att ta sig an Oskarshamn IK!

Lördag

Igår var vi ju på hockey.. Viket kunde vart en bättre upplevelse men ibland blir det så, en dålig dag på jobbet för pojkarna helt enkelt. Sedan så var där en hel del skit runt omkring som inte gjorde det hela roligare, har folk inte förstått att som suporter är det meningen att man ska stötta sitt lag inte trycka ner dem!
Jag är lite trött på appen med, har försökt blogga på den sedan igår, satt med samma inlägg i över en timme och försökte få upp det men det vill inte. Hoppas dem löser detta fort!
Aja, idag ska vi i alla fall fira Micke, med god mat och trevliga vänner. Ska snart sätta igång att greja här hemma!

Massor att göra

Micke ska strax gå iväg och träna, planen var att jag också skulle följa med tills jag insåg... Att jag måste läsa och skriva på min tenta som ska in nästa vecka. Sedan ska det bakas tårta och fixas lite inför morgondagen. Vi ska ju även se hockey ikväll så vi femtiden styr vi bilen mot Ljungby, spännande! Vi hoppas på ytterligare en vinst! Undrar vem som står i kvällens match, alltid lika spännande men Hannu gjorde ju väldigt bra ifrån sig sist så det vore väl inte helt konstigt om han fick stå idag också, hoppas även att Mattsson är tillbaka på isen igen efter sin hjärnskakning!

Hockey gärna varje dag

Japp, jag har fjärrkontrollen och vad tror ni jag väljer att titta på? Hockey så klart men tyvärr är det samma match som vi såg igår men det går bra det med. Får en ny chans att höra vad dem sa om Westerholm och Josefsson! Tror inte Micke misstycker mitt val av kanal :)


Köket

Har möblerat om lite och grejat i köket idag även resten av lägenheten har fått sig en omgång! I morgon åker vi i väg på hockey, ovanligt, och på lördag kommer trevligt folk hit och vi ska fira älsklingen!


KHL

Ligger i soffan och tittar hockey.


Försöker få med en bild men det vill ju inte fungera med appen, blir så trött..


Sessa har valpar!

Idag har vi varit och gjort ultraljud på Sessa. Det visade sig att där inne förmodligen finns minst tre små valpar! Både roligt och ledsamt för det innebär att hon om 2 veckor kommer åka ifrån oss för en tid framöver. För lång tid..


Onsdag

Idag har vi tränat, handlat och tankat bilen. Om några timmar ska vi bege oss mot Hässleholm, vi ska se på hockey! Malmö möter Leksand borta så ikväll är vi bänkade framför tvn!
I går såg vi också på hockey men då blev det Örebro - Rögle och Örebro tog hem segern! En annan match som gick igår som var helt sjuk var den mellan AIK och HV71.. AIK har ledning med 7-2 inför sista perioden men på 4,55 minuter så lyckas HV71 få in inte mindre än 5 mål! Dem vände hela matchen och det slutade 8-7 till HV71 efter straffar!! Tycker absolut att dem var värda den vinsten efter den vändningen som de lyckade med. Lider dock lite med Marcus Svensson, AIKs målvakt som förra säsogen spelade i Malmö! Allt kan hända i hockey och det är ju just denna match ett tydligt bevis på!

Frysen

Idag har jag bland annat roat mig med att frosta av frysen. Efter det så blev det en tur till affären för att inhandla det som behövs till helgen, skönt att det redan finns hemma nu så slipper vi tänka på det. Även en sväng till gymmet har vi hunnit med, inte en speciellt lång sväng men vi var i alla fall där och kämpade en stund. Nu ska jag dyka ner i två vetenskapliga artiklar här och till det serveras en kopp kaffe, super sugen på kaffe just nu! I morgon är det dags för ännu ett seminarium + föreläsning = lång dag i skolan men sånt är livet ibland så vi hoppas att det blir givande! Nu ska jag läsa "mad or bad" och "The roots of Evil" ja, vår c-uppsats handlar helt enkelt om ondska, spännande, kittlande och lite förbjudet?!
Min mysiga jupsuit, kanske inte speciellt sexigt men oh så mysigt!

Helsingborg tog hem segern

Ja, det var som sagt lite annorlunda att titta på division 1 hockey om man jämför med Allsvenskan. Jag höll på Kallinge Ronneby av någon anledning eller mest för att Victor Svensson spelade där så jag hejade på honom helt enkelt. Nu är potatisarna i ugnen och en god röra står i kylen så det är snart dags att äta!

Olympia rinken

Vi sitter just nu i Olympia rinken och tittar på Helsingborg - Kallinge Ronneby. Inte riktigt det samma som att gå på en match i allsvenskan men det är ju hockey det med.. Haha


Frukost

Nu har vi ganska nyligen ätit frukist, en aning sent men bättre sen än aldrig. Just nu inväntar vi ett samtal från vår uppfödare som är här i stan och ska kika på Sessa. Är hon osäker på att hon är dräktig så ska vi göra ett ultraljud för att vara säkra. Sedan är det lite annat som måste fixas idag, en bok sak hämtas ut och vi behöver inhandla lite smått och gott.

Irene Huss

Har precis tittat på Irene Huss: En man med litet ansikte. Bra tycker jag, gillar dem filmerna men en aning hemska kanske. Roligt med när man känner igen platserna dem är på. Nej, nu ska vi sova här hemma, God natt!


Lördagsmys


Leka

Jag är otroligt trött just nu, sitter och pillar lite med datorn medan Micke leker med sitt nya spel som han fick av ming i present. Ett bilspel och det var när jag skulle köpa det igår som allt krånglade.

Oktober

Oj vad jag är mätt nu! God mat har vi ätit nu precis. Tidigare idag kom Mickes föräldrar på besök då blev det kaffe, glass och annat gott. Vad som händer nu vet vi inte riktigt!