Blåbär och vaniljkessela

Igår var vi på vår första hockeymatch för denna säsongen, nästan pinsamt. Med tanke på att en fjärdedel av säsongen redan har gått! Gårdagens match var inte dirkt någon höjdare, ganska seg match som Malmö förlorade på straffar. Men nu blir det en del hockey det närmaste, imorgon blir det J20 derby och på lördag blir det A-lags derby! Där hoppas vi på seger igen!
 
Idag är det ju torsdag, Hela Sverige bakar går på tv, och då vill jag ju med baka lite. Denna gången blir det muffins med blåbär och vaniljkessela i, låter gott så jag hoppas att dem blir bra. Ska någon dag införskaffa en muffins plåt för mindre muffins, så det inte alltid måste bli så väldigt stora muffins när jag bakar. Har hållt i den plåten jag vill ha vi två olika tillfällen utan att köpa den så nästa gång jag hamnar där så får jag nog se till att få med mig den hem!
 
 

Träd ivägen

På promenaden så stötte vi på fler hinder. Stormen har lämnat sina spår, det är varning för "ras" (fallande takpannor) på flera ställen i området. 










Blåbär och banan

Smoothie'n i lördags gav mersmak, och när man kommit hem efter jobbet så är det ju perfekt att mixa ihop en innan det är dags att ta tag i saker. Idag ska det nämligen tvättas. Men först ska jag njuta av min smoothie och ett avsnitt av CSI.
 
 
 

Herr uggla

Nej, vet ni vad nu är det snart dags att krypa ner under täcket. Börjar bli väldigt trött, men måste ju bara se slutet på CSI först. Vinden verkar ha lagt sig nu i alla fall. Har läst om massa träd som blåst omkull, fönster som gått sönder och annat som flugit omkring. Ska bli intressant att se vilka spår efter stormen som synd imorgon när det är dags att ge sig ut!
 
 

Vind

ja, det blåser en hel del här nere i skåne, hoppas vi får behålla allt som finns på balkongen (som tur är så har vi inte så mycket saker där nu). Jag kom i alla fall hem innan det började blåsa som värst, skönt. Hann med en liten tur i stan med, bytte en tröja som hade fel på sömmen och sedan stannade jag på ICA på vägen hem. Köpte ingredienser för att göra smoothie, blev ju sugen efter den goda jag fick i lördags. Så jag försökte mig på något liknande fast med mango istället för annanas, det blev mycket gott!
 
Sessa blev blöt när vi var ute, det började ju såklart vräka ner så fort vi kom utanför dörren.
Och Sessa tycker inte alls om att bli blöt, det är blande det hemskaste!
 
Lite macka och juice så här på kvällskvisten är inte helt fel. Speciellt inte varm ciabatta! 
 

Smoothie

Ja mamma och jag drack smoothies i stan i går på Naked juice bar. Jag testade en med banan, kokosmjölk, ananas, vaniljyoghurt och någon juice i tror jag. Väldigt god var den i alla fall. När vi gick såg vi att dem hade frozenyoghurt med! Det ska jag testa nästa gång jag har vägarna förbi! Smoothie blir det nog fler gånger med. 




Mysig helg med mamma

Har haft det riktigt mysigt med mamma, vi har ätit gott, traskat runt i stan, shoppat lite, druckit smoothie och haft det väldigt trevligt! Igår så åt vi sushi från Rå Epok, så himla gott är det. Åh jag fick så väldigt fina rosor av mamma, jätte härlig färg på dem! Idag tog vi en lite sväng på Väla innan mamma begav sig hem mot Göteborg igen.
 
 
 

Klara färdiga..

Ja, frågan är hur muffinsen blev egentligen. Dem ser lite småknepiga ut, kanske hade jag inte inne dem tillräckligt länge? Får smaka sedan när dem har svalnat och se helt enkelt. Är dem ätbara så får några åka med till jobbet, ska ju firas lite att det är fredag. Eller hur!
 
 

Kardemummamuffins med kanelfras

Ja, nu bakar jag igen. Det är himla roligt att baka i alla fall! Ville baka muffins med kardemumma så jag gjorde en sökning och hittade ett recept på en blogg, här, som jag testar nu. Dem står i ugnen, lät väldigt gott med kanelfras i, hoppas det är det med!
 
 

Lövklädd

När jag kom ut till cykel och skulle bege mig hem så måttet jag av en lövklädd cykel. Någon hade tagit sig tid att väva in löv mellan ekrarna, ganska fint men kändes lite opraktiskt så jag tog faktiskt bort allt. Åh imorgon är det äntligen fredag och min mamma kommer på besök! Va längesedan jag träffade henne så jag längtar massor! 

Vatten, juice och aprikoskräm, det ska jag njuta av nu!

Frukost

Jag har börjat lära mig det där med att äta frukost, när jag va yngre så va frukost något som helt enkelt inte gick att få ner! Ja, men nu är jag vaken och har ätit frukost. Tycker det är lite jobbigt med så långa mornar! Vaknar vi 7 men kan sova till 9. Börjar jobba 10.30 och dit känns ju som en evighet! Idag finns det i alla fall ett nytt avsnitt av Criminal Mindes att titta på, så det ska jag göra nu och dricka lite chai latte! 





Yoghurt

Ganska nyligen hemkommen från jobbet. Har varit en dag med mycket kaos men allt gick i alla fall bra tillslut. Nu sitter jag i soffan, ätit lite yoghurt, druckit ett glas juice och en flaska vatten. Tittar på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars, syster säger att det visst ska sluta lite väl spännande. Ja, jag ska väl fortsätta kolla nu då!




Kurslitteratur

Började kolla igenom mina böcker från de att jag pluggade. Har varit sugen ett tag på att börja läsa lite i dem igen. Börjar med lite skrivregler för det är ju alltid bra att ha koll på! 




Pomelo

Idagregnade det inte på mig när jag cyklade till jobbet i alla fall! En tvättid idag fick jag med, skönt. Kanske att jag ska ge mig på min pomelo ikväll, om jag känner för det. Det är ju lite kämpigt att komma åt fruktköttet men den är ju himla god när man väl kommit in dit! 




Tea time

Min snälla mamma har givit mig sin teservis som jag tycker är så himla fin! Nu dricker jag te i den för första gången och kopparna är så väldigt väldigt tunna så det nästan känns som att dem ska gå sönder när man tar i dem! Även brickan har jag fått av mamma, den hade hon som ljusbricka när hon va ung. Fick den i julklapp ett år och det är nog en av dem finaste paketen jag fått, älskar den!
 
Ja, jag är lite nojig med vårt nya soffbord, tyckte tekannan blev lite väl varm. Därför är "glasunderlägget" där!

Ösregn

Precis när jag skulle cykla till jobbet så började det ösregna och jag äger inge regnbyxor. Gissa om jag va blöt när jag kom fram, jag hade till och med vatten i stövlarna! Jag va smart nog att ta med mig andra byxor att ha när jag cyklade hem men att jag skulle få vatten i stövlarna hade jag inte räknat med så inte hade jag några torra strumpor med. Fick het enkelt gå med blöta strumpor hela dagen!
 
Nu har jag precis ätit ceasarsallad, tänka att lite rödlök i kunde ju vara gott men dem flesta låg kvar efter jag va färdig så det va nog ingen höjdare faktiskt. Rostade en blödskiva, delade den och ringlade över lite olivolja, smidigare än så går det inte att få krispiga och goda krutonger! Har alltid stekt dem innan men detta tycker i alla fall jag blev bättre!
 
 

Söndagsmys!

Grönsaker är gott! 
 
 

Regnigt

Det är ganska grått och trist ute idag och det gör lite så att jag inte har någon lust att göra något alls. Klockan är ju inte så mycket än så lusten kanske kommer, inte för jag vet vad jag ska hitta på så vi får väl se.











Malmö Redhawks

Ja dem spelade match idag mot Timrå. Dem va inte alls nöjda men 3p fick dem i alla fall med sig så jag är ganska nöjd! Ritade Malmös hök i periodpauserna. Har inte riktigt bestämt om han ska få lite färg eller förbli svartvit!




Pizza

Tänkte prova något nytt plus att vi hade ganska mycket getost i kylen som jag inte riktigt visste vad vi skulle göra med. Men nu blev det i alla fall en pizza med getost och tapenade. Jag va lite snål med tomatsåsen så den blev en aning trorr men annars blev det faktist riktigt gott. Någon gång får det bli en pizza med getos, honung och pinjenötter för det är ju en väldigt god kombination! 
 
 

Plättfrukost

Brödet som vi hade i skafferiet hade börjat blir lite mögligt. Så det fick bli plättar till frukost idag istället, otur! 
 
 

Äntligen fredag!

Är trött som vanligt när det är fredag, så skönt det ska bli med helg. Bara slappa, nästa, finns väl säkert en hel del som kan behövas göras här hemma. Idag testade jag att göra sorbet i glassmasiken. Använde ett enkelt recept som följde med men nej det blev inte alls bra. Den frös på kanterna så maskinen knappt kunde snurra och inte gick det att få loss sorbeten från kanten heller. Så det är inte ett recept jag ska prova igen, får hitta ett bättre nästa gång och hoppas att det går bätte. Hade ju varit gott, blåbär och citron smakar den jag gjorde. Ställde in den i frysen iaf så nu är det väl isglass istället.
 
Grönt är gott!
 

Glass i stora lass

Bestämde mig för att prova glassmaskinen idag, tog ett recept som va med maskinen. Smakade lite och den verkar vara väldigt söt, så nästa gång testar jag nog ett annats recept. Sparar glassen tills imorgon, det är ju fredag, jippi! Är inte heller speciellt sugen på glass just nu.
 
 

Kladdkakemuffins

Ja det blev några kladdkakemuffins, hoppas dem gillar dem på jobbet! Gjorde även en god blomkålssoppa till kvällsmat och till det värmde jag ciabatta, blev väldigt gott så nu är jag mätt!
 
 
Soppan skvätte och jag lyckades ta i den varma plåten men annars gick det bra, man får ju ta lite smällar för det goda!
 
 

Efter jobbet

Är trött och ganska slut. Hade lite svårt att få i mig frukost imorse så nu laddar jag om med lite kesella och Loka! Sedan tänkte jag fixa lite här hemma och kanske baka! Tänkte kanske överraska på jobbet med lite muffins.




Glassmaskin

Idag införskaffade vi en glassmaskin, en sådan där lite fiffig från OBH Nordica! Så nu ska här göras glass i stora lass. Jag tycker det är en bra grej att göra glassen själv så man vet vad som är i den och kan skippa alla konstigheter som kan vara instoppade lite här och där. Ska bli roligt att testa massa recept! 


Vindsnurra

Jag och älsklingen unnade oss lite buffé idag! Asiatisk sådan, min favorit på den är såklart sushi! Mådde dock inte så bra så åt bog inte riktigt så att jag fick valuta för pengarna men så kan det ju vara i bland. Vi handlade lite på City Gross och där fick man fina vindsnurror! Ja, jag blev väl som ett barn, gick och blåste på mina snurror men jag tyckte ju dem va så fina! 






Hejhopp

Mojitolemonad på Wayne's coffe, mycket god!





Höst eller vad?






Min fina, uppklädd för bröllopsfest! Han är den bästa!
 
 
 
 
 

Mandy's Diner

Det är en ganska grå och trist dag idag, lite typiskt söndag kanske man skulle kunna säga! Så denna dagen blir en pyssla och titta på tv dag. Sitter här med en latte macchiato caramel och tittar på Bones, börjar få ont om avsnitt nu. Inte många kvar att titta på. Får hitta en ny serie sedan, frågan är vilken.
 
Mandy's Diner, kan rekomendera det stället! Har varit där två gånger nu och dem har väldigt god mat. Hittade bilden på en av kamerorna som inte var inlagd i datorn så tänkte bara dela med mig. Detta är Mandy's i Älvsered och det finns även ett i Töreboda. Deras hemsida hittar ni HÄR.
 
 

Röda löv

Sessa tyckte att jag valde fel väg så hon sittstrejkade men hon gav med sig tillslut!
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgmys

Testade en ny glass (ny för mig i alla fall) igår, lite väl mycket chokladsås i mitten
men annars var den ganska så god!
 
 
Dem goda Jelly Beans som älsklingen fick av Daniel gav mig mersamk! Så va tvungen att köpa några fler, att det kan finnas så mycket smak i en sådan lite sak! Ja jag tycker att dem är mycket goda!
 
 

Hösten är fin

Idag har varit en jobbig dag eller ja, hela veckan har varit tuff. Så det ska bli skönt med helg, hela kroppen är trött och det kändes som att benen knappt skulle orka cykla mig hel vägen hem. Men hem kom jag och nu ska det bara slappas resten av helgen!







Salsa

Gjorde en salsa på avocado, tomat, rödlök och lite citron och salt. Det blev mycket gott! Nu har jag tagit plats i soffan, på tvn går det hockey men kl 21.00 är det Hela Sverige bakar som gäller. Jag tycker det är lite mysigt och trevligt att titta på det fina dem bakar. Skulle gärna med baka en massa fina saker men att äta det sedan är inte riktigt min grej så kan kännas lite onödigt. En dag får jag nog anledning att baka lite igen, gjorde ju det för faktiskt inte så längesedan. När jag bakade väldigt goda kladdkakemuffins till älsklingen! Recepet till den hittade jag HÄR och kan starkt rekomenderas! 
 
 

Vatten och Bones

Skönt att vara hemma, är trött! Slappar i soffan en stund med att titta på Bones
innan det är dags att ta tag i lite saker här hemma!
 
 

Godmorgon!

Ännu en dag av jobb väntar, även denna utan min arbetskamrat! 
Men det ska nog gå bra. Halva veckan har snart gått, så snart är det helg! 
 



 
Gårdagskvällen var inte dålig, 3p till Malmö mot Almtuna. 
En vinst på 3-0 va inte en dålig avslutning på kvällen!
 




Kvällspromenad

Idag har varit en tuff dag. Min arbetskamrat va sjuk så jag har jobbat för två och inte nog med det, jag har gjort det med migrän! Men jag överlevde dagen så jag är nöjd! Att det är så härligt väder ute med gjorde susen. Jag och Sessa har gått en skön kvällspromenad i solen! Så imorgon hoppas jag vakna utan migrän och pigg och glad!










Sessa hittade ett hål i buskarna och var tvungen att utforska!







Ceasarsallad

Testade att göra egen dressing, inte blev det helt toppen men ganska okej. Nästa gång kanske det blir bättre, får testa ett annat recept helt enkelt när den jag gjort är slut!
 
 
 

JELLY BEAN

Min älskling fick himla goda Jelly beans av vår fina vän igår! Mjölkchoklad och kaffe, mumsiga var dem!
 
 
 
 

Drömkoftan!

Jag har världigt länge trånat efter en speciell kofta, som nu är i min ägo! Jag tycker att den är helt otroligt fin och jag är väldigt glad att den äntligen är min! 
 
 

Mätt och glad!




Tiramisu

Idag firar vi älsklingen lite med besök av en kär vän. Dem har spelat NHL och jag har försökt mig på att få ihop en tiramisu! Vet inte om jag tycker om det men har länge villat prova nu och idag va ju en perfekt dag för det! Nu sitter vi och väntar på att maten ska bli klar! 







VAPIANO

Så himla god mat! Vi har precis ätit på Vapiano, ceasarsallad med scampi tog jag. Och det va det godaste jag ätit på himla länge och mysigt var det med! Så nu sitter vi i bilen, otroligt mätta och nöjda på väg hem igen! 




Vad fick vi med oss hem?

Ett soffbord, blockljus, bricka, underlägg, ram, sushi och skor. 
Dem två sistnämnda sakerna kom inte från Ikea men det är kanske inte så svårt att lista ut!





Skorna kanske det kommer upp en bild på längre fram!

Besök på IKEA!







Födelsedag

igår fyllde min älskling år så när han kom hem möttes han av paket, godis och kladdkakemuffins med grädde. Tror han va ganska nöjd! Han fick två tv-spel av mig så nu vet jag vart jag kommer ha honom den närmsta tiden, haha.